2022. január 19.
//
Sára névnap

Fejezzék be a cicaharcot!

Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.

A településtől mindössze 800 méterre épülő katonai bázis ügyében Hartmann Ferenc frakcióvezető emlékeztetett: az ügyben júliusban ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselő-testület arról döntött: kezdeményezik a kormánynál, hogy a létesítmény a lehető legtávolabb épüljön meg a településtől. Hartmann elmondta: azóta sincs válasz arról, ki és milyen eredménnyel tárgyalt az illetékesekkel. Úgy fogalmazott: a városvezetés csak politikai fájdalomcsillapításnak tartotta az elfogadott határozatot, azt valójában nem gondolták komolyan.

Gerstmár Ferenc a településrészi önkormányzattal kapcsolatban nyilatkozott. Emlékeztetett, hogy a gyuafirátóti és kádártai önkormányzatoknak a 2019-es választások után fel kellett volna állniuk, ez azonban az azóta eltelt két évben sem történt meg – a polgármester magyarázata szerint azért, mert nem sikerült megállapodni a személyi összetételben a városrészek egyéni önkormányzati képviselőjével. Gerstmár felszólította a feleket, hogy fejezzék be a cicaharcot, és felajánlotta, ha kell, frakciójuk mediátorként segít a megállapodásban. 

Söge

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).