Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C

Fejezzék be a cicaharcot!

2021. november 22. 11:39
Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.

A településtől mindössze 800 méterre épülő katonai bázis ügyében Hartmann Ferenc frakcióvezető emlékeztetett: az ügyben júliusban ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselő-testület arról döntött: kezdeményezik a kormánynál, hogy a létesítmény a lehető legtávolabb épüljön meg a településtől. Hartmann elmondta: azóta sincs válasz arról, ki és milyen eredménnyel tárgyalt az illetékesekkel. Úgy fogalmazott: a városvezetés csak politikai fájdalomcsillapításnak tartotta az elfogadott határozatot, azt valójában nem gondolták komolyan.

Gerstmár Ferenc a településrészi önkormányzattal kapcsolatban nyilatkozott. Emlékeztetett, hogy a gyuafirátóti és kádártai önkormányzatoknak a 2019-es választások után fel kellett volna állniuk, ez azonban az azóta eltelt két évben sem történt meg – a polgármester magyarázata szerint azért, mert nem sikerült megállapodni a személyi összetételben a városrészek egyéni önkormányzati képviselőjével. Gerstmár felszólította a feleket, hogy fejezzék be a cicaharcot, és felajánlotta, ha kell, frakciójuk mediátorként segít a megállapodásban. 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.