Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lassan konkurenciája akad a vámosi lencse és hurkafesztiválnak

2021. november 21. 4:00
Második alkalommal tartották meg Hajmáskéri vigadalmat, a település kulturális programokkal összekötött kolbászkészítő versenyét.

Az őszi-téli hónapok legkedveltebb programjai a különböző gasztronómiai rendezvényei, fesztiváljai. Ilyenkor egy kis melegséget, jókedvet lehet vinni a borongósabb napokba, együtt szórakozhat a település apraja-nagyja. A környék talán legnépszerűbb ilyen rendezvénye a nemesvámosi hurka és lencsefesztivál, de szépen sorakozik fel mellé a Hajmáskéri vigadalom is.

A programot először 2019-ben rendezték meg a településen a Hajmáskéri Cselekvő Közösségek pályázat segítségével, a rendezvény központi elemének pedig a kolbászkészítést tették meg. Dancsó Valériától, a Hajmáskéri Művelődési Ház vezetőjétől megtudtuk, a rendezvény hagyományteremtő céllal született, amelyen szeretnének lehetőséget adni a helyieknek, hogy közösen szórakozzanak együtt.

Sajnos a pandémia miatt a tavalyi évben elmaradt az esemény, idén azonban annál nagyobb létszámban érkeztek a résztvevők. Őket egyébként a kolbásztöltő verseny mellett – melyhez az alapanyagot részben az önkormányzat biztosította – hajmáskéri és környékbeli hagyományőrző egyesületek, néptánccsoportok, népzenei banda, valamint népi játszóház várta.

A kolbásztöltés a katonaságnál is megszokott voltA kolbásztöltés a katonaságnál is megszokott volt

A rendezvényre kilátogatott Ovádi Péter, a település országgyűlési képviselője is, aki szerint a pandémiás időszakban még inkább szükség van az ilyen rendezvényekre. Az elmúlt időszakban az emberi kapcsolatokat nehezebb volt ápolni, itt viszont újra meg tudjuk élni ezeket. Ez egy igazi közösségformáló rendezvény, amelynek szükségességét jelzi az is, hogy több mint 24 csapat jelentkezett a kolbásztöltő versenyre, s akármerre jártam, mindenhol azt a visszajelzést kaptam, hogy a közösségi létezés volt a fő ok, amiért kilátogattak a programra az emberek. Jó látni, hogy az önkormányzat és a polgármester mennyire szívén viseli Hajmáskér sorsát, aminek fejlődése már garantált, szinte hónapról hónapra megújul valami, a fejlődéshez pedig az ilyen rendezvények is hozzátartoznak – fogalmazott a képviselő.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.