2022. január 19.
//
Sára névnap

Mezei futó viadal Nemesvámoson

Szombaton, Nemesvámoson rendez rangos mezei futó versenyt a VEDAC, a szervezők technikás pályával és tartalmas programmal készülnek.

November 6-án, Nemesvámoson rendezi a VEDAC a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt Mezei Futó Magyar Liga versenysorozat második állomását és a Sport XXI. program közép-dunántúli régiójának mezei futó versenyét.

A program 11.00-kor, a 2010-2011-ben születettek Sport XXI. versenyével kezdődik, majd a 2012-2014 között születettek kölyökfutamával folytatódik az Öveges Zsalutechnika Kupáért. Déltől az U14, U16, majd az U18, U20 futamok rajtolnak, a sort pedig a felnőtt Mezei Futó Liga versenyek zárják a VESZ-MONT GROP Kupáért.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A verseny védnökei Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere, akik a díjátadásban is segédkezni fognak.

Több mint 400 versenyzőt várunk a hagyományt, rangot és a futó szakágunk nagy ünnepét is jelenő mezei futó viadalra, melynek Nemesvámos hosszú évek óta remek házigazdája. A szervező csapatunk a szívét és minden energiáját beletette az előkészületekbe, bízunk benne, hogy kedvező időjárás és remek hangulat hálálja meg a munkát

– tájékozatott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a lebonyolításban futó és dobó atléták, edzők egyaránt részt vesznek, ez teszi igazán csapatmunkává a rendezést.

A Liga versenyekre több mint 200 nevezés érkezett, a Sport XXI. versenyre és a kölyökfutamra pedig a helyszínen lehet nevezni, így a végleges résztvevői létszám a verseny napján, szombaton derül ki.

vehir.hu

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Ingyenes síelési lehetőséggel nyitott meg csütörtökön az eplényi síaréna - közölték a síközpont közösségi oldalán.
Hótengerben futottak egy nemes célért
Hótengerben futottak egy nemes célért
Több mint négyszázezer forint gyűlt össze annak a százötven futónak a nevezéséből, akik hétvégén részt vettek a Veszprémi Mikulás Futáson. A rendező Városi Nyilvánosságért Alapítvány a teljes befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesületnek ajánlotta, amely éves szinten több mint félezer elárvult állatnak segít az otthonteremtésben.
Közel félmillióan sportoltak a nyári-őszi mozgáskampányban
Közel félmillióan sportoltak a nyári-őszi mozgáskampányban
A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) nyári-őszi mozgáskampányában több száz esemény keretében közel félmillióan vettek részt a legkülönfélébb mozgásformákat kipróbálva.
Mezei futás optimális környezetben
Mezei futás optimális környezetben
Nemesvámoson rendezett több korosztály és versenyrendszer indulóit felvonultató, remek hangulatú mezei futó versenyt a VEDAC.
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.