2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Jótékonysági futás Veszprémben – összefog a triatlonos társadalom

A Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya jótékonysági futást szervez dr. Varjú Gábor szombathelyi állatorvos megsegítésére november 7-én, vasárnap 9 órától Veszprémben, a Kolostorok és Kertek völgyében.

A köztiszteletben álló szombathelyi állatorvos, dr. Varjú Gábor néhány héttel ezelőtt kerékpáros edzésbalesetet szenvedett, amely nyomán súlyos sérüléseket szenvedett. Jelenleg azért küzd, hogy újra teljes, egészséges, mozgással teli élete lehessen.

A november 7-ei veszprémi jótékonysági futás nevezési díjakból befolyó összeget dr. Varjú Gábor gyógyítására ajánlották fel a szervezők, akik szeretnék megmutatni, hogy a sport milyen erős kapocs a mai világban, és mennyire fontos az összefogás.

Fotó: Spirit Sc Veszprém - Triatlon Utánpótlás FacebookFotó: Spirit Sc Veszprém - Triatlon Utánpótlás Facebook

Mint írják, aki rendszeres látogatója a hazai triatlon- és futóversenyeknek, annak ismerősen cseng dr. Varjú Gábor neve.

Gondolatainkban ismerősen tűnik fel a kép, ahogy Gabi lehetetlent nem ismerve, küzdelemmel teli arckifejezéssel gyűri a kilométereket. Szenior korcsoportjának élversenyzője, emblematikus figurája, az utánpótláskorú gyerekek fő támogatója, segítője, motivátora, egy igazán jó ember. Sajnos Gabit egy újabb harcra hívta az élet. Néhány héttel ezelőtt egy kerékpáros edzésbalesetet szenvedett. Most súlyos sérüléseiből épül. A tüdeje, a gerince, sok csontja azért küzd, hogy talán újra teljes, egészséges, mozgással teli élete lehessen. Hogy egyszer újra három nagy „szerelmének”, a családjának, az állatorvosi hivatásának és a triatlonnak élhessen. Aki ismeri Gabit, tudja mekkora küzdő. Kilenc ironman távot teljesített, a közép- és rövidtávú versenyeit, a maraton futásait már nem számoltuk. Mindent elért, amit kitűzött maga elé. Most a legnagyobb és talán leghosszabb csatája előtt áll. Minden segítség elkell. Minden feléje irányított energia az épülését szolgálja. Fogjunk össze, mutassuk meg neki és a világnak, hogy milyen a triatlonos társadalom, milyenek vagyunk mi, sportolók!

– olvasható a szervezők közleményében.

Az eseményről bővebben ITT olvashat.

vehir.hu

További cikkek

Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját
Harmadik alkalommal rendezik meg a Futókörök Napját, melynek keretében immár 25 helyszínen húznak futócipőt az egyes településeken. Veszprém először csatlakozik a programsorozathoz.
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
A MűvészVölgy Kúria, a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében új biciklis központ nyílt a Balaton-felvidéki településen. Az átadó fényét tovább emelte a Tour de Hongrie is, aminek a mezőnye éppen a csütörtöki eseménykor haladt át Kapolcson.
Fussunk együtt a futókörök napján!
Fussunk együtt a futókörök napján!
Május 21-én, vasárnap a Séd-völgybe várjuk a mozogni vágyókat a futókörök napján, mely egyben egy települések közötti verseny is lesz.
Mozgással ünnepeltek a veszprémiek
Mozgással ünnepeltek a veszprémiek
Remek hangulatban telt a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club közös sportnapja, amellyel a Sportegyesületek Országos Szövetségének felhívásához csatlakoztak az egyesületek.