Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Új népmesei motívumokkal is bővül a város egyik legkedveltebb játszótere

2021. október 19. 10:47
Az önkormányzat, a VKSZ Zrt. és az Európa Kulturális Főváros 2023 program együttműködésével újul meg a város egyik legnépszerűbb játszótere a Veszprémvölgyben. Decemberre nem csak a meglévő játékokat újítják fel, hanem vadonatúj elemek is érkeznek a parkba.

„A part alatt – Népmesék játszóteret” még 2010-ben adták át a Kolostorok és Kertek fantázianévre keresztelt sétaút mentén a Veszprémvölgyben és nagyon hamar a családok kedvencévé vált a tematikus népmesei játékokat felvonultató játszótér.

A 11 év alatt azonban mind a használat, mind a természeti erők miatt sokat amortizálódtak ezek az eszközök, így mára eljött a rekonstrukció ideje.

Az önkormányzat a VKSZ Zrt-vel közösen döntött úgy, hogy az ősz beköszöntével áll neki a munkáknak, amikor már amúgy is kevesebben látogatják a játszóteret. A felújítást fedező több, mint 60 millió forint pedig az EKF támogatásával áll a beruházás rendelkezésére.

Ennek keretében a játszóeszközök egy részét felújítják, de újdonságok is érkeznek a népmesék játszóterébe, valamint több helyen a biztonságot és a komfortérzetet növelő fejlesztéseket is végeznek, mint például gumiburkolat elhelyezése a játékok környezetében.

Tételesen az alábbi fejlesztéseket végzik el október eleje és november vége között a VKSZ Zrt. munkatársai:

  • felújítanak 20 db támlás padot
  • felújítanak 2 db kő lábazatú fa ülőkés ülőszigetet
  • új helyet kap a parkon belül 10 db pad
  • elbontják a „szúnyog” hintát, helyére új kerül
  • elbontják a köteles mászókát, helyére új kerül
  • elbontják a szekér játékot, helyére itt is új kerül
  • két lengő hinta állványt is elbontanak, amit szintén újakkal pótolnak
  • a 135 méter hosszú kerítést is kicserélik
  • megújul 275 m2 járdafelület, a mostani kavics helyett térkövet fektetnek le
  • két játékelem, az új szúnyog hinta és a fészek hinta alatt is öntött gumi burkolatú esésvédő réteget építenek
  • megjavítják a „malom” épületét
  • cserélik a járdák melletti szegélyt
  • kihelyeznek 4 db új fa asztalt
  • a játszótér bővül egy új csúszdás mini várral
  • a „medve” játékelem mellé egy „macska” is kerül majd.

A helyszínen Temesvári Balázstól, a VKSZ Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a játékelemeket olyan cég újítja fel, illetve az újakat olyantól vásárolják, amelyik magas szintű minőségbiztosítással rendelkezik ezen a területen.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatójaTemesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója

A bontási munkákat már október elején elkezdték, ekkor zárták le a látogatók előtt a játszóteret. Jelenleg az időjárás is kegyes hozzájuk, így jól tudnak haladni a munkával a közüzemi szolgáltató munkatársai, így várhatóan december elején már újra birtokba vehetik a gyermekek a megújult játszóteret.

A vezérigazgató hozzátette, folyamatosan nyomon követik a város többi játszóterének a helyzetét is az önkormányzattal együtt, ezek felújítását programszerűen végzik, sőt arra is van példa a közelmúltból, hogy újakat is építettek.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 Kisautó segíti a közelekdést a sírok között VKSZ Zrt Kisautó segíti a közelekdést a sírok között Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. 2024. március 27. 16:38 Mégis marad a városban cserebere pont VKSZ Zrt Mégis marad a városban cserebere pont Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan. 2024. március 14. 11:30 Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz A VKSZ Zrt. jelenlegi helyén felszámolja és átgonolja jövőbeni működését az alig fél éve működő swop-boxnak, azaz cserebere pontnak, ami a körforgásos gazdaságot hivatott volna erősíteni Veszprémben. 2024. március 12. 10:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.