2021. november 29.
//
Taksony névnap

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász

2021. október 16. 14:12
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.

Péntek délután ünnepélyes keretek közt áldották meg és adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ideiglenes központi irodáját és Jelenlét Pontját a Damjanich utca 3. szám alatt. A segítségre szorulók hétfőtől a vár helyett itt kereshetik a segélyszervezet munkatársait. A felajánlók továbbra is ruhák, tartós élelmiszerek és eszközök adományozásával tudják támogatni a Karitász munkáját.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt mondta, a megyei önkormányzat számos alkalommal nyújt segítő kezet a Karitásznak, majd a segélyszervezet munkatársait méltatva arról beszélt, ők azok, akik testközelből érzékelik és tudják, hogy az embereken hogyan lehet segíteni. - Az új iroda megnyitásával házhoz jön a segítség Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén - hangsúlyozta.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a Jelenlét Pont megnyitása fontos esemény nem csak a katolikusok, hanem az egész város életében, hisz a nélkülözők élete könnyebbé válhat, ugyanakkor a szolidaritás erős bástyája is lehet a lelki menedékre szorulóknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ünnepi beszédében Ferenc pápa gondolatait idézve arról beszélt, az egyháznak az „együttérzés és a közelség egyházává” kell válnia, a Jelenlét Pont ezen gondolat mentén találkozásokra ad majd lehetőséget és megkönnyíti, hogy ez emberek a másik arca felé forduljanak - mondta.

- Az új hely megnyitásával a Karitász közelebb tud kerülni az emberekhez, hisz az előző, várban lévő irodához nehezen jutottak el hozzájuk. A segítségre szorulók mostantól könnyebben találkozhatnak velünk - ezt Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mondta, majd hozzátette: a Karitász 800 településen van jelen az országban, közel 10 ezer önkéntessel, a főegyházmegyében pedig több mint 40 helyen állnak szolgálatban, 500 önkéntes segítségével.

A hely megáldását követően Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a Jelenlét Pont feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus jelen van, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá az Állatorvostudományi Egyetemen. Sótonyi Péter bejelentette: az Egyetem a 2021-es nagy érdeklődésre tekintettel 2022-re is meghirdeti az „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot, ezúttal általános iskolás kategóriával is bővítve.
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és munkaerőpiaci programja, a Balansz Program már évek óta díjjal jutalmazza azokat a cégeket, amelyek családbarát jó gyakorlatokat vezetnek be és ezeket innovatív módon a munkatársak igényei szerint alakítják.
A Fidesz-KDNP felkérte a szolgáltatót az összes bezsákolt falevél elszállítására
A Fidesz-KDNP felkérte a szolgáltatót az összes bezsákolt falevél elszállítására
A veszprémi FIDESZ-KDNP frakció felkérte a szolgáltatót, hogy az idei évben ne csak az erre kijelölt, zöldhulladékkal teli zsákokat szállítsák el a házak elől, hanem minden olyan zsákot is, amelyekben a veszprémiek összegyűjtötték a lehullott falevelet. A soron kívüli gyűjtés a következő napokban indul Veszprémben.
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát, ami idén a hagyományoktól eltérően nem a Várban, hanem az Óváros téren található.
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma 1,912 millió liter volt az idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de így is 4 százalékkal elmaradt a 2019-es azonos időszakitól - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség az MTI-vel.