2021. október 20.
//
Vendel névnap

Nyílt Napot tartottak a Pannon Egyetemen

2021. október 13. 15:04
Nagy sikerrel, sok érdeklődővel zajlott az Egyetem B épületének aulájában a nyílt nap szerda délelőtt.

A rendezvény célja, minthogy részletes tájékoztatást nyújtson az egyetem által kínált továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról, felvételi eljárásról, nem csak elméleti szinten, de gyakorlati szinten is megvalósult, hiszen a fiatal érdeklődőknek tartott eseménynek az intézmény a járványhelyzet biztonságos körülményeit megteremtve személyesen tudott otthont adni.

Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

Az eseményt Dr. Molnárné dr. Barna Katalin, oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ezen a napon az intézmény lehetőségeinek széles palettáját mutathatják be. A képzések elméleti szintjén túl a gyakorlatra is nagy hangsúlyt helyeznek, ugyanígy a kutatásokba történő bekapcsolódásra, vagy éppen a  tehetséggondozásra.

Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

A szerdai napon a középiskolás diákok megtekinthették a kollégiumokat, a laboratóriumokat, miközben a nap folyamán szakbemutatókat hallgathattak, és egyéb szolgáltatásokkal találkozhattak.

A nyílt napon megismerkedhettek a Gazdaságtudományi Karral, a Zalaegerszegi Egyetemi Központtal, a Mérnöki Karral, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karral, a Műszaki Informatikai Karral és a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központtal, Nagykanizsáról. Mindemellett bemutatkoztak a duális képzések is, a Pannon Egyetem a 2021/2022-es tanév négy karán huszonkilenc alapképzési és kilenc mesterszintű szakon kínál duális képzési lehetőséget.

Szabó Eszter

További cikkek

Oxfordban tarolt a lovassys diák
Oxfordban tarolt a lovassys diák
Egy 18 éves lovassys diák szerezte meg az első helyet az oxfordi St. Hugh’s College esszéversenyén.
Együttműködés a nyelvtanulásért
Együttműködés a nyelvtanulásért
Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerület több intézményével az Insedo Kft. és az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.
A PET-palackok hanyagolására és a tiszta víz fogyasztására nevelik az alsósokat
A PET-palackok hanyagolására és a tiszta víz fogyasztására nevelik az alsósokat
Egy környezetvédelmi program keretében kaptak felvilágosítást és kulacsot a veszprémi általános iskolások.
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Freund Tamás, neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hívta életre azt az alumni programot, amelynek több célja közül az egyik, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodást és pályát a fiatalok körében. A Lovassy László Gimnázium egykori tanulójaként a nemzetközileg is elismert tudós a saját alumni intézményében, Veszprémben indította útjára ezt a kezdeményezését pénteken.
Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Veszprémi Szakképzési Centrum gondozásában
Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Veszprémi Szakképzési Centrum gondozásában
A GINOP 6.1.3 idegen nyelvi pályázati felhívás célul tűzte ki a nyelvi készségek fejlesztését, mind az intézményeiben tanuló diákok, mind a felnőtt lakosság körében, ezzel segítve az egyes egyének munkahelyi elhelyezkedését. Mivel a nyelvi készségek általános munkavállalói kompetenciák, ezért azok fejlesztése kiemelt munkaerő piaci stratégia. Ennek megfelelően a képzések tematikája és céljai nemcsak az országos célkitűzésekhez kapcsolódnak, hanem a munkaerőpiac céljaihoz is illeszkednek. A Veszprémi Szakképzési Centrum a pályázati kiírást figyelembe véve Veszprém megye területén valósította meg a képzést. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósult meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 149 913 645 Ft volt.