Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kistelepüléseken is köszöntötték az időseket

2021. október 3. 12:40
Az Idősek világnapja alkalmából Úrkúton és Tésen is tartottak összejöveteleket és ünnepségeket, ahol ismét bizonyítottak az idősebb emberek, hogy 60 év felett is lehet valaki aktív és tettre kész.

Hivatalosan 1991 óta jegyzik október 1-jét az Idősek világnapjaként. Az ENSZ közgyűlése ekkor nyilvánította ki, hogy a tizedik hónap első napján az idősekre még nagyobb figyelem fókuszáljon a világban. A Földön megközelítőleg 600 millió 60 év feletti él, ez a nap pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy nyugdíjasként is lehet ugyanolyan aktív és tevőleges életet élni, mint a korábbi évtizedekben, valamint üzenetet is hordoz magában a fiatalok felé, hogy hallgassák meg, kérjenek tanácsot az idős emberektől, akik jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

Az Idősek napját hazánkban is minden évben megtartják, ráadásul nem csak a nagyobb városok nyugdíjas klubjai körében, hanem az olyan kisebb településeken is, mint környékünkön Tés és Úrkút.

A szélmalmok falujában ezen a héten szerdán, a sváb bányásztelepülésen pedig szombaton tartották az Idősek napi ünnepségeket, amelyeken részt vett Ovádi Péter, a környék országgyűlési képviselője is, aki mindkét helyszínen köszöntötte a megjelenteket, sok esetben régi ismerősként.

A nyugdíjasok amellett, hogy egy vidám hangulatú összejöveteleken, találkozhattak egymással, a színpadi produkciókban sem maradtak passzívak, dal- és tánckörökben mutatták meg, hogy 60 év felett is lehet aktívan élni.

Az idős embereket egymás előadásai mellett a kisiskolások is meglepték különböző ünnepi műsorokkal.

A kistelepülések mellett a héten Veszprémben is több nyugdíjas klub tartott ünnepi összejövetelt, a Cholnoky és a Hóvirág klubok is 30 éves fennállásukat ünnepelték, valamint a megyeszékhely idén is megrendezte a hagyományos nyugdíjasköszöntőjét az Agórában.

vehir.hu
további cikkek
Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért nyugdíjas Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért Várakozáson felüli sikere volt hétfőn az Agórában megszervezett szenior örömtáncnak, amelyen hatvanhét veszprémi nyugdíjas vett részt az Életet az éveknek program keretében. Következő hétfőn ismétlés következik, erről is kérdeztük Bodnárné Zsókát, a szervező Ezerarcú Bónusz Szeniorklub vezetőjét. 2024. január 16. 22:16 Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Cholnoky Nyugdíjas Klub Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Akár egyszerű összejövetel is lehetett volna a Cholnoky Nyugdíjas Klub életében a péntek esti esemény, de a városrész nyugdíjasai ennyivel nem elégedtek meg és inkább megszervezték első alkalommal a Cholnoky-napot a klubjuk életében, ahol minden tag bemutatott valamilyen kulturális előadást, amiben szívesen és otthonosan mozog. A siker nem maradt el. 2023. november 18. 20:56 Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának.  2023. október 28. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.