Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
0°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
0°C

Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban

2021. szeptember 22. 4:00
A Veszprémi Petőfi Színházban hamarosan a nézők is megtekinthetik az évad első nagyszínházi bemutatóját, ugyanis a Tasnádi Csaba által színpadra állított Ken Ludwig darab pénteken debütál.

Főpróbahetéhez érkezett az első nagyszínházi bemutató; a clevelandi operaház történetét Tasnádi Csaba viszi színre, akinek a neve, rendezése ismerős lehet a veszprémi közönség számára, hiszen a Tortúra nagysikerű Stephen King-regényátirat is a Jászai Mari-díjas rendező munkája.

A történet tehát a clevelandi operaház köré íródott, ahová egy világhírű olasz tenor érkezik. Nem csupán a teátrum, de a város is lázban ég. A színház igazgatója büszke, hisz fényes siker van kilátásban. De az utolsó pillanatban az élet másképp alakítja a dolgokat: a nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani…

A színház igazgatóját alakító Kőrösi Csaba kérdésünkre a készülő előadásról, és a szerepéről a következőket mondta: „A színházigazgató életébe hirtelen minden összesűrűsödik, hiszen be kell adni a pályázatát, bemutatóra készül, hiszen jön Tito Merelli a hőstenor. Ezt az alkalmat felhasználta arra, hogy meghívatta az elnökjelöltet, vagyis nekem - mint Saundersnek – teljesítenem kell.

Ez egy habos vígjáték, remekül megírt darab, jó fordítás, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Elég gyorsak a jelenetváltások, jövök-megyek, egyik ajtón ki, a másikon be, közben modulálni kell… A fizikai része számomra most kicsit nehéz, de ezért kell mindennap edzeni rá. Csabával (Tasnádi Csaba) még nem dolgoztam, de nagyon jó hangulatú próbafolyamat áll mögöttünk, segítőkész volt, a szövegre rávezetett bennünket, és nagyon felkészülten jött próbálni. Bár bohózatról beszélünk, a darabnak vannak mélységei is.".

Az elnökjelölt szerepében Palásthy Bea látható, aki a készülő produkció kapcsán kérésünkre a következőket mondta: „A színház élő műfaj, és nagyon örülök, hogy most ismét ennek van itt az ideje. Remek próbafolyamat volt, nagy boldogsággal töltött el, hogy közelről láthattam a kollégáimat.

A cél, hogy ez a fajta felszabadultság a nézőben is benne legyen, amint végig üli az előadást, és el tudja felejteni egy kicsit, hogy mi van a a színházon kívül.

Minden szerep kihívás, és ennyi kihagyás után – mint a sportolónak – edzésbe kell jönni. Az elnökjelölt – akit alakítok – egy igencsak középkorú hölgy, aki igyekszik becsben tartani nőiességét. Ez egy óraműpontossággal megírt bohózat, kicsit az abszurd felé hajlik. Csabával még nem dolgoztam együtt, de nagyon jó folyamat volt, inspiráló, hogy kíváncsi a színészeire.".

Az előadásról itt olvashat bővebben.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07 A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza Október huszonnegyedikén a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadásnak, amely egy speciális utazásra invitálja a közönséget.  2023. október 19. 22:20 Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től. 2023. október 17. 12:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.