Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban

2021. szeptember 22. 4:00
A Veszprémi Petőfi Színházban hamarosan a nézők is megtekinthetik az évad első nagyszínházi bemutatóját, ugyanis a Tasnádi Csaba által színpadra állított Ken Ludwig darab pénteken debütál.

Főpróbahetéhez érkezett az első nagyszínházi bemutató; a clevelandi operaház történetét Tasnádi Csaba viszi színre, akinek a neve, rendezése ismerős lehet a veszprémi közönség számára, hiszen a Tortúra nagysikerű Stephen King-regényátirat is a Jászai Mari-díjas rendező munkája.

A történet tehát a clevelandi operaház köré íródott, ahová egy világhírű olasz tenor érkezik. Nem csupán a teátrum, de a város is lázban ég. A színház igazgatója büszke, hisz fényes siker van kilátásban. De az utolsó pillanatban az élet másképp alakítja a dolgokat: a nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani…

A színház igazgatóját alakító Kőrösi Csaba kérdésünkre a készülő előadásról, és a szerepéről a következőket mondta: „A színházigazgató életébe hirtelen minden összesűrűsödik, hiszen be kell adni a pályázatát, bemutatóra készül, hiszen jön Tito Merelli a hőstenor. Ezt az alkalmat felhasználta arra, hogy meghívatta az elnökjelöltet, vagyis nekem - mint Saundersnek – teljesítenem kell.

Ez egy habos vígjáték, remekül megírt darab, jó fordítás, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Elég gyorsak a jelenetváltások, jövök-megyek, egyik ajtón ki, a másikon be, közben modulálni kell… A fizikai része számomra most kicsit nehéz, de ezért kell mindennap edzeni rá. Csabával (Tasnádi Csaba) még nem dolgoztam, de nagyon jó hangulatú próbafolyamat áll mögöttünk, segítőkész volt, a szövegre rávezetett bennünket, és nagyon felkészülten jött próbálni. Bár bohózatról beszélünk, a darabnak vannak mélységei is.".

Az elnökjelölt szerepében Palásthy Bea látható, aki a készülő produkció kapcsán kérésünkre a következőket mondta: „A színház élő műfaj, és nagyon örülök, hogy most ismét ennek van itt az ideje. Remek próbafolyamat volt, nagy boldogsággal töltött el, hogy közelről láthattam a kollégáimat.

A cél, hogy ez a fajta felszabadultság a nézőben is benne legyen, amint végig üli az előadást, és el tudja felejteni egy kicsit, hogy mi van a a színházon kívül.

Minden szerep kihívás, és ennyi kihagyás után – mint a sportolónak – edzésbe kell jönni. Az elnökjelölt – akit alakítok – egy igencsak középkorú hölgy, aki igyekszik becsben tartani nőiességét. Ez egy óraműpontossággal megírt bohózat, kicsit az abszurd felé hajlik. Csabával még nem dolgoztam együtt, de nagyon jó folyamat volt, inspiráló, hogy kíváncsi a színészeire.".

Az előadásról itt olvashat bővebben.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.