Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Ahol veszpréminek veszprémi az ellensége

2021. szeptember 19. 21:44
Avagy a csoport, amelyben a királynék városából udvari bolondot csinálnak.

Van az a vicc, amikor a Sátán idegenvezetést tart a pokolban. A turisták betekintést nyerhetnek azokhoz a dézsákhoz, amelyekben nemzetiségek szerint őrzik a bűnöslelkű halandókat. Az egyik betekintőnek feltűnik, hogy az utolsó kondér mellett egyetlen démon sem áll. Az ördög fürgén észlel, azonnal megnyugtatja az embert.

Semmi vész! Ők a magyarok. Ha valamelyik megpróbálna kimászni, azonnal visszarántaná a többi!

Anno, amikor szembesültem ezzel a páratlan poénnal egy pillanatra sem vettem magamra. Sőt, boldogság és büszkeség járt át, hiszen akkor még úgy éreztem, a veszprémiekre ez egyáltalán nem jellemző. Az idő múlásával viszont be kellett látnom, minden múlandó. Napjainkra az örömben való osztozkodást felváltotta az irigység.

A segítségnyújtás helyett elfordulnak egymástól az emberek. Lassan mindenki azt lesi, hol rúghat nagyobbat a másikba. Az előbb leírtakról egy helyi Facebook-csoport, az Ezt láttam Veszprémben! tanúskodik. Az online világ felvirágzásával lassan eljutunk arra a pontra, amikor a szemtől szembe való kommunikáció teljesen ki fog halni.

Hogy példával is éljek: a közel tizenhatezer taggal megáldott közösségben talán egy hónapja botlottam bele egy nyilvános bejegyzésbe, amelynek szerzője könyörtelenül elecsetelte a problémáját. Tudniillik az illető panelban lakik, és az egyik szomszéd telefonja minden nap hajnali négykor megcsörren, amelyre ő maga is megébred.

Teszem fel a kérdést: abba bele sem gondol, hogy annak a szerencsétlen szomszédnak uzsonnát is kell csomagolnia a gyermekeinek, mielőtt korán reggel beér a gyárba? És ez a történet csak egy a sok közül. Hiába fejlődik rohamosan a királynék városa, az elégedetlenséggel kapcsolatos posztok szintén elözönlik a csoportot.

Ahogy parkolóhely, úgy strand sincs. A körforgalmak bedugulnak. A kutyák piszkítanak. Az elektromos rollerek útban vannak. Így megy ez napról napra... Szomorú látni, mivé lettünk. Szívből remélem, hogy idővel ismét látótérbe kerülnek azok az emberek, „akik megállnak csodálni a naplementét, kiülnek bámulni a csillagos eget.”

„Ők valami nagyon fontos dolgot értettek meg az életről.”

Simon Dani
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.