2022. május 24.
//
Eszter névnap

20 éves lett a Diego Veszprém

Pontosan 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a veszprémi Diego szőnyegáruház, azóta a régió meghatározó üzletévé nőtte ki magát, amely mögött a kemény munka mellett egy szenvedélyes üzletember is áll. A pénteki születésnapi összejövetelen a város vezetői mellett partnerek, barátok is köszöntötték az üzletláncot, amely a jövőben tovább terjeszkedne a környéken.

Az ország 105 Diego áruházából a veszprémi a hetedik legnagyobb és ugyancsak a hetedik legforgalmasabb, amely kerek 20. születésnapját ünnepli a napokban. A Diego neve Veszprémben összeforrt Meiczinger Mártonéval, ő volt az a vállalkozószellemű üzletember, aki 1997-ben csatlakozott a Diego csapatához, először mint üzletkötő. Később, 2001-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a franchise hálózathoz és megalakítja a veszprémi üzletet.

Kezdetben 400 négyzetméteres üzletben 6-an dolgoztak, ez az évek alatt további kollégákkal bővült és területileg is terjeszkedett, ma 720 négyzetméteren működnek a Házgyári úton.

Meiczinger MártonMeiczinger Márton

Meiczinger Mártona születésnapi összejövetelen a vendégek előtt a 20 éves áttekintőjében mesélt a kezdeti évekről is, elárulta, hogy az egyszerű szőnyegkereskedésen túl ő egy olyan áruházat szeretett volna létrehozni, ahol az átlagnál is magasabb mértékben figyelnek a vevőkre, mindig tisztelettudóak a vásárlókkal, ez a hozzállás pedig konkrét számokban is mérhető szerinte.

Többször méltatta a kollégáit, akik közül van olyan, aki már az indulás óta a csapatot erősíti.

A Diego Veszprém vállalkozásába 2019-ben bekapcsolódott Strerbik Árpád, a veszprémi kézilabdaklub egykori ikonikus kapusa is, aki immáron, mint vállalkozó látott fantáziát az üzletben, így jelenleg Meiczinger Márton mellett ők is a tulajdonosi kör részei.

Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Porga Gyula, polgármester is jelen voltak. Mindketten méltatták az üzlet sikereit, valamint az alapító szenvedélyét, amivel sikeressé tette a vállalkozását. Ovádi Péter ezen kívül a kollektíva családias, összetartó erejét emelte ki a Diegoval kapcsolatban, Porga Gyula pedig arról beszélt, nem elég egy jó vállalkozói ötlet, az igazi tudomány abban rejlik, hogy a sikereket 20 éven keresztül fenn tudja tartani valaki.

Az eseményen jelen volt még Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga Balázs, a Diego franchise ügyvezetője és több játékos is a Telekom Veszprém keretéből.

A tulajdonosok elárulták, a jövőben célként tűzték ki, hogy a mostani 800 milliós árbevétel után elérjék az 1 milliárdot, valamint egy balatonfüredi üzlet megnyitásának a gondolata is körvonalazódik már.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Csíkszeredában tette le a veszprémi Controlsoft Kft. új leányvállalatának alapkövetét
Csíkszeredában tette le a veszprémi Controlsoft Kft. új leányvállalatának alapkövetét
Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi minisztere a helyi elöljárókkal pénteken részt vett a Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. beruházásának alapkőletételén.
Jubileumát ünnepli a Műszaki Kémiai Napok
Jubileumát ünnepli a Műszaki Kémiai Napok
50. alkalommal rendezik meg a napokban a Műszaki Kémiai Napok konferenciát a Pannon Egyetemen, ahol a jövő legfontosabb kémiai kutatásairól is szó esik.
Megkezdte működését a Knapp Hungary Kft. Nemesvámoson
Megkezdte működését a Knapp Hungary Kft. Nemesvámoson
A raktárlogisztikai eszközöket gyártó osztrák hátterű cég az MTD Hungária kivonulása utáni űrt tölti be Nemesvámoson, a fejlesztés részeként pedig csütörtökön adták át a Knapp Hungary új üzemét.
Ára van annak, hogy Veszprém a legélhetőbb magyar város
Ára van annak, hogy Veszprém a legélhetőbb magyar város
Egy felmérés szerint Veszprémben kerülnek a legtöbbe az új építésű lakások az országban. Korábban Debrecen állt az élen, a királynék városa azonban a közel 1 millió forintos négyzetméterárral megelőzte az alföldi megyeszékhelyet.
GVH: be kell fizetnie a központi költségvetésbe a Nitrogénműveknek a 11 milliárdos kartellbírságot
GVH: be kell fizetnie a központi költségvetésbe a Nitrogénműveknek a 11 milliárdos kartellbírságot
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elrendelte a Nitrogénművek csoportra kiszabott 11 milliárdos bírság végrehajtását, miután a Kúria jogerősen elutasította a cégcsoport halasztási kérelmét - közölte a GVH az MTI-vel pénteken. A Nitrogénművek Zrt. azt közölte, hogy új azonnali jogvédelem iránti kérelmet nyújtanak be az ügyben.