Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érmek a legjobbak között

2021. szeptember 7. 8:39 // Forrás: VEDAC
Három érmet és értékes helyezéseket szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzői a hagyományos atlétikai Magyar Szuper Liga-döntőben.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Szuper Liga-döntőt, ahol a két napon 38 versenyszámban hirdettek győztest. A szabályok értelmében a fináléban a 38 szám mindegyikében a legjobb nyolc atléta futhatott, dobhatott és ugorhatott. A VEDAC nyolc számban adott indulót, bár Török Krisztián végül férfi gerelyhajításban nem indult el. A legnépesebb szám a férfi diszkoszvetés volt, ahol három veszprémiért is szoríthattunk.

Kövér Fanni két számban is érmet nyert: diszkoszvetésben új szezoncsúccsal, 49.01 méterrel érdemelt ki bronzot a fedettpályás világbajnok Márton Anita és a nyíregyházi Kerekes Dóra mögött, míg gerelyhajításban csak a tokiói olimpiai résztvevő Szilágyi Réka tudta megelőzni, és 54.16 méterrel ezüstérmet vehetett át. Ugyanitt Máté Fanni hatodik helyen végzett.

Pásztor Bence - Fotó: VEDACPásztor Bence - Fotó: VEDAC

Kalapácsvetésben a betegségből felgyógyuló Pásztor Bencének két centiméter kellett volna a 72 méterhez, ám így is a dobogó harmadik fokát foglalhatta el. Klubtársa Czeller Gábor is elégedetten térhetett haza, hiszen végre 70 méter fölé jutott. 70,51 méteres új egyéni csúcsával az előkelő ötödik helyet tudhatta a magáénak.

Kalapácsvetésben Csatári Jázmin rendkívül kiegyensúlyozott produkcióval zárt a negyedik helyen.

Diszkoszvetésben a 19 éves Strigencz Zalán a negyedik helyezést érte el, edzője Mozsdényi Dávid a hatodik, csapattársa Péringer Márk a nyolcadik pozícióban zárt.

Sántik Dávid magasugró könnyedén vette az első négy magasságot (1.90, 1.95, 2.00 és 2.04 méteren), azonban a 2.08 métert – mely egyéni csúcsbeállítást jelentett volna számára – nem tudta átugrani, így az ötödik helyen zárt.

A férfiaknál egy futószámban tudott VEDAC-os rajthoz állni: Honti Marcell 1500 méteren a mezőny legfiatalabb tagjaként, mindössze 17 évesen a hetedik helyen végzett.

Eredmények. Férfi. 1500: 7. Honti Marcell 4:02.80. Magasugrás: 5. Sántik Dávid 2.04. Diszkoszvetés: 4. Strigencz Zalán 51.72, 6. Mozsdényi Dávid 49.76, 8. Péringer Márk 46.10. Kalapácsvetés: 3. Pásztor Bence 71.98, 5. Czeller Gábor 70.51. Női. Diszkoszvetés: 3. Kövér Fanni 49.01. Kalapácsvetés: 4. Csatári Jázmin 57.95. Gerelyhajítás: 2. Kövér Fanni 54.16, 6. Máté Fanni 47.06.  

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.