Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Hetedik alkalommal tartottak falunapot Sólyon

2021. szeptember 5. 15:00
Rönkhajítás, tízpróba, főzőverseny, tánc, zene és interaktív kutyás bemutató hozta össze a falu közösségét szombaton. A program vasárnap folytatódott.

A hetedik alkalommal megrendezett falunap egyik kiemelt programeleme a tízpróba volt, melyen olyan versenyszámok is szerepeltek, mint a női sodrófahajítás, férfi rönkhajítás vagy a labirintusfutás.

Egy falunapról sosem hiányozhat a főzőverseny. Így volt ez most Sólyon is, ám itt nem csak a helyiek, hanem a környező önkormányzatok csapatai is beneveztek. A tíz csapat közt ott volt Ovádi Péter parlamenti képviselőé is. A politikus köszöntőjében azt mondta, örömmel látja, hogy a pandémia után ismét összejött a falu egy közös programra, melyet láthatóan mindenki élvez. Kaptur József polgármester szintén a közösségi események fontosságáról beszélt. Felidézte, Sóly lakossága folyamatosan növekszik, hisz az elmúlt hét évben egy híján százzal nőtt a falu lakossága. A 8-as út melletti településen ma 575-en laknak.

Kaptur József és Ovádi Péter a 2021. szeptember 4-én tartott falunapon.Kaptur József és Ovádi Péter a 2021. szeptember 4-én tartott falunapon.

A falunap másik különlegessége az a program volt, melynek során a Buksi-Suli kutyás interaktív bemutatóját láthatta a közönség. A zenés-táncos programokra kíváncsiak egyebek mellett a Kid Rock and Roll SE táncbemutatóját, Keresztesi László Operett előadását és a Ryssa Klub zumba produkcióját is élvezhették. A nap utcabállal zárult.

A falunap vasárnap focikupával folytatódott. A bátrabbak a kiegészítő programra is jegyet válthattak, ugyanis a meghirdetett program szerint helikopteres utas repültetésre lehetett benevezni.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.