Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szeretetvendégségre hívták a rászorulókat Veszprémben

2021. szeptember 3. 10:32
Udvardy György veszprémi érsek és a Veszprém Főegyházmegyei Karitász a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával biztosított meleg ételt a veszprémi rászorulóknak.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében 60 főnek biztosított melegéltelt Udvardy György veszprémi érsek megbízásából és jelenlétében a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házában csütörtök délben.

- A kongresszus alkalmával Isten közelségét ünnepeljük, aki nem csak közel jön hozzánk, hanem lelkileg és testileg is szeretne táplálni bennünket. A kenyérben adja nekünk önmagát, a szeretetvendégséggel ezt az örömöt szeretnénk átadni-mondta Csernai Balázs atya, a veszprémi Regina Mundi templom plébánosa.

Az asztali áldás előtt Udvardy György érsek úgy fogalmazott, a kongresszussal és a szeretetvendégséggel azt is ünnepeljük, hogy Isten vállalja a sorsunkat, és magát táplálékként, bátorításként, figyelemként és szolgálatként jeleníti meg.

Udvardy György 2021. szeptember 2-án a Befogadás Házában.Udvardy György 2021. szeptember 2-án a Befogadás Házában.

Az esemény alkalmával a Veszprémi Petőfi Színház művészei, Módri Györgyi, Keresztes Gábor, és a teátrum igazgatója, Oberfrank Pál kedveskedett műsorral a rászorulóknak.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5-12. között rendezik Budapesten, melynek utolsó napjára Ferenc pápa is ellátogat. A magyar főváros legutóbb 1938-ban tartott eucharisztikus világkongresszust.

Ge. Á.
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.