2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Szeretetvendégségre hívták a rászorulókat Veszprémben

Udvardy György veszprémi érsek és a Veszprém Főegyházmegyei Karitász a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával biztosított meleg ételt a veszprémi rászorulóknak.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében 60 főnek biztosított melegéltelt Udvardy György veszprémi érsek megbízásából és jelenlétében a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házában csütörtök délben.

- A kongresszus alkalmával Isten közelségét ünnepeljük, aki nem csak közel jön hozzánk, hanem lelkileg és testileg is szeretne táplálni bennünket. A kenyérben adja nekünk önmagát, a szeretetvendégséggel ezt az örömöt szeretnénk átadni-mondta Csernai Balázs atya, a veszprémi Regina Mundi templom plébánosa.

Az asztali áldás előtt Udvardy György érsek úgy fogalmazott, a kongresszussal és a szeretetvendégséggel azt is ünnepeljük, hogy Isten vállalja a sorsunkat, és magát táplálékként, bátorításként, figyelemként és szolgálatként jeleníti meg.

Udvardy György 2021. szeptember 2-án a Befogadás Házában.Udvardy György 2021. szeptember 2-án a Befogadás Házában.

Az esemény alkalmával a Veszprémi Petőfi Színház művészei, Módri Györgyi, Keresztes Gábor, és a teátrum igazgatója, Oberfrank Pál kedveskedett műsorral a rászorulóknak.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5-12. között rendezik Budapesten, melynek utolsó napjára Ferenc pápa is ellátogat. A magyar főváros legutóbb 1938-ban tartott eucharisztikus világkongresszust.

Ge. Á.
Simon Dani

További cikkek

Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
A kései hidegek bizony a tönk szélére sodorhatják a gyümölcsösgazdákat, mivel a fagy elviheti a virágok javát. Miért veszélyes ez, és mely fákra figyeljünk jobban?
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Egy négyzetméter kisfröccs
Egy négyzetméter kisfröccs
Egy érdekes történet a rendszerváltáskori újságírás kulisszái mögül Darcsi István tollából.