Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Sebességjelző tábla a gyermekek biztonságáért Gyulafirátóton

2021. szeptember 8. 10:59
Az iskolakezdésre kikerültek a sebességjelző táblák a gyulafirátóti iskola utcájába, amelyek figyelmeztetik a gyorsan haladó autósokat a korlátozások betartására.

Időről-időre felvetődő probléma Gyulafirátóton, hogy a Gyulaffy László Általános Iskola bejárata közvetlenül egy forgalmas útra nyílik, ami biztonsági kockázatot jelent, mind az iskolakezdés időszakában, mind pedig a tanítás végén.

Az iskola előtti út forgalma az utóbbi időben tovább növekedett, mivel a kálvária alatt kialakított építési területen lévő ingatlanokat is nagyrészt ezen az úton közelítik meg a tehergépjárművek és a már ott lakók.

2020 őszén az iskola vezetése és a szülői munkaközösség közösen fordult a polgárőr egyesülethez a forgalmas időszakokban nagyobb polgárőri jelenlétet kérve. Mivel az egyesület önkéntesei folyamatos jelenlétet nem tudnak biztosítani, az egyesület vezetése egyeztetést kezdeményezett, amelyen a körzeti megbízott és a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda munkatársai is részt vettek. Az egyeztetés eredményeként – mivel forgalomszervezési módszerekkel nem csökkenthető az adott útszakasz terheltsége − közlekedési tábla ki- illetve áthelyezését és figyelemfelkeltő útburkolati jelek felfestését vállalta a városüzemeltetési iroda.

Mindemellett a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című pályázati kiírásra, amelyben forrást igényelt sebességjelző berendezés telepítéséhez.

A NEAO-KP-1-2021/4-000955 azonosítószámú, sikeres pályázat támogatási forrásából a városüzemeltetési irodával együttműködve és az iroda segítségével a napokban, az iskolakezdésre megvalósult a sebességjelző kihelyezése. A sebességjelzőn a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedőknek felvillanó „lassíts” felirat és a már korábban kihelyezett és felfestett jelzések együttesen hozzájárulnak az iskolások biztonságának növeléséhez.

vehir.hu
Simon Dani
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.