Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Többletpont járhat az egyetemi felvételin az önkéntes katonai szolgálatért

2021. augusztus 25. 12:27
Azok a fiatalok, akik önkéntes katonai szolgálatra jelentkeznek, a jövőben felsőoktatási felvételijüknél többletpontokra számíthatnak, tudtuk meg a veszprémi Toborzóirodától.

A kormány úgy döntött hogy azok a fiatalok, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdésére készülnek, de azt megelőzően hazájuk szolgálatára jelentkeznek, valamint aktívan részt vesznek az ország békéjének és a magyar emberek biztonságának garantálásában, további juttatásra érdemesek az alábbiak szerint:

  • aki a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – a területvédelmi köteléknél marad 16 többletpontra,
  • ha a hat hónapos szolgálat ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 32 többletpontra,
  • ha tizenkét hónapos szolgálati ideje alatt – a kettő hónapos alapkiképzést követően – szakkiképzés céljából katonai szervezetnél szolgál 64 többletpontra jogosult.

Jelentkezési határidő az önkéntes katonai szolgálatra: 2021. augusztus 31.

Az önkéntes katonai szolgálatról korábban mi is többször írtunk, az alábbi cikkben Soós Gyula alezredes, a veszprémi toborzó központ igazgatója foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat:

Kapcsolódó cikk
Mentőövet dob a honvédség a fiataloknak
Továbbra is várja a Magyar Honvédség önkéntes katonai szolgálatra a fiatalokat. A veszprémi toborzóirodában a héten tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, mennyi ideig tart a kiképzés és milyen jövedelemre számíthatnak a kadétok.
vehir.hu
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.