Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát

2021. augusztus 16. 4:00
A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat Juhász Attilának.

A díjat vasárnap kora este adta át Porga Gyula, polgármester a gyulafirátóti falunappal egybekötött ünnepségen.

Beszédében a városvezető kiemelte, hogy a mögöttünk hagyott másfél év után mindenki kicsit jobban érzi azt, hogy milyen fontos, ha egy közösséghez tartozhat valaki, a gyulafirátótiak pedig többször bebizonyították, hogy milyen erős közösséget alkotnak együtt. Nem csak akkor, ha ünnepelni kell, ha akkor is, ha meg kell dolgozni valamiért, fogalmazott Porga Gyula.

Juhász Attila immár 10 éve, hogy létrehozta és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, bennük közreműködik. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Az egész napos falunapon színpadi zenés proukciók mellett népi gyermekjátékok, street food autók és katonai bemutató (a Magyar Honvédség mellett a közelben állomásozó amerikai katonák autóját és eszközeit is meg lehetett nézni) is színesítette a programkínálatot.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.