Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát

2021. augusztus 16. 4:00
A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat Juhász Attilának.

A díjat vasárnap kora este adta át Porga Gyula, polgármester a gyulafirátóti falunappal egybekötött ünnepségen.

Beszédében a városvezető kiemelte, hogy a mögöttünk hagyott másfél év után mindenki kicsit jobban érzi azt, hogy milyen fontos, ha egy közösséghez tartozhat valaki, a gyulafirátótiak pedig többször bebizonyították, hogy milyen erős közösséget alkotnak együtt. Nem csak akkor, ha ünnepelni kell, ha akkor is, ha meg kell dolgozni valamiért, fogalmazott Porga Gyula.

Juhász Attila immár 10 éve, hogy létrehozta és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, bennük közreműködik. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Az egész napos falunapon színpadi zenés proukciók mellett népi gyermekjátékok, street food autók és katonai bemutató (a Magyar Honvédség mellett a közelben állomásozó amerikai katonák autóját és eszközeit is meg lehetett nézni) is színesítette a programkínálatot.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.