Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Kislőd rendszeresen él a kormányzati támogatások adta lehetőségekkel

2021. augusztus 13. 4:00
A kistelepülés az óvodát, a járdákat, az utakat, a temetőt és az orvosi rendelőt is megújította a Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium támogatásával a közelmúltban.

- Kislőd fejlődése töretlen. Somogyi Anna korábban 25 évig volt a falu gondos gazdája polgármesterként, aki megalapozta a település mai formáját. Ezt a munkát ugyanolyan lendülettel viszi tovább Bódis Zoltán polgármester, akinek köszönhető, hogy Kislőd továbbra is fejlődik – nyilatkozta Ovádi Péter parlamenti képviselő csütörtökön a településen tett látogatása során. Ezen a napon több korábbi projekt átadóját tartották.

Ovádi Péter és Bódis Zoltán polgármester a megújult kislődi óvoda udvarán.Ovádi Péter és Bódis Zoltán polgármester a megújult kislődi óvoda udvarán.

Kislőd a Magyar Falu Program 2019-es indulása óta 52 millió forint támogatást nyert a kiíráson. Ebből a pénzből megújították az orvosi rendelőt, az önkormányzati közösségi teret, az egyházi temetőt és a közterületi eszközöket. A helyi Német Nemzetiségi Kultúráért Egyesület 870 ezer forintot nyert táboroztatásra, legutóbb pedig az önkormányzati járda, az óvodaudvar és a játszótér újult meg közel 10 millió forintból. Ovádi szerint a Magyar Falu Program valós igényekhez igazodik, hisz a pályázatok mindegyike a falun élők életminőségét javítják. Úgy látja, a program azért is kedvelt a polgármesterek körében, hisz a beruházásokhoz az önkormányzatoknak nem szükséges önerőt biztosítaniuk.

Kislőd nem csak a Magyar Falu Program, hanem a Belügyminisztérium pályázatain is sikeresen szerepel. A település ezen pályázatok során 28 millió forintot nyert útfelújításokra, amit saját költsétvetésükből egészítettek ki. A Petőfi utcát és a Bajcsy utcát ezekből a támogatásokból sikerült megújítaniuk.

Bódis Zoltán polgármester elmondása szerint a támogatásokkal rég várt fejlesztések valósultak meg a településen, ám vannak még elképzeléseik a jövővel kapcsolatban. Céljük, hogy egy sportolásra és rendezvények megtartására alkalmas fedett tornatermet építsenek. A térség települései és falvai közül egyedül Kislődön nincs még ilyen létesítmény.

A polgármester beszélt arról is, hogy az 1350 fős falu lélekszáma folyamatosan növekszik, és a jövőben még nagyobb növekedésre számítanak. Mint mondta, magánberuházásban 56 építési telek épül a hamarosan Kislődön.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.