Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyopáros: több mint 7,5 milliárd forintnyi támogatásra pályázhattak a Magyar falu programban önkormányzatok

2021. augusztus 9. 15:13 // Forrás: mti
Több mint 1100 nyertes pályázat keretében, több mint 7,5 milliárd forint támogatást kapnak a kistelepülési önkormányzatok a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyopáros Alpár az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint azt mondta, a programban most négy kategóriában lehetett pályázni:

Járdaépítésre egymilliárd forintot biztosít a kormány 235 nyertes pályázónak; a maximálisan elnyerhető keretösszeg erre a célra ötmillió forint volt.

Orvosi eszközök beszerzésére félmilliárd forintot fordítottak 285 nyertes pályázó számára. Kifejtette, hogy a Magyar falu programban több száz orvosi rendelő újult vagy újulhat meg és több mint 1600 települést támogattak orvosi eszközök cseréjével.

Gyopáros Alpár és Ovádi Péter egy korábbi sajtótájékoztatón közösenGyopáros Alpár és Ovádi Péter egy korábbi sajtótájékoztatón közösen

Hozzátette, hogy a Magyar falu programban az 5000 fő alatti települések pályázhatnak, amelyekből mintegy 2800 van Magyarországon, így lassan minden településen megújulhatnak az orvosi eszközök.

A harmadik pályázati kiírásban a kommunális eszközök beszerzését támogatták 3,1 milliárd forint értékben és ebben a kategóriában 382 önkormányzat nyert.

Hozzátette, hogy 2019 óta már 1500 kistelepülés nyerhetett ezzel a céllal támogatást, amely összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

A negyedik kiírásról elmondta: a falu- és a tanyagondnoki szolgálatok buszbeszerzését támogatták hárommilliárd forint összértékben. A pályázaton 208 település nyert.

Márkón a Viola utca újult meg a Magyar Falu Program keretébenMárkón a Viola utca újult meg a Magyar Falu Program keretében

Hozzátette: 2019 óta 800 buszt cseréltek le vagy vásároltak több mint 11 milliárd forintért, ami azt jelenti, hogy az érintett települések mintegy felén segítettek már.

Közölte azt is, idén már több mint tizennégy pályázatot írtak ki, amelyek közül tizenháromban eredmény is született. 2019 óta egyébként 19 ezer nyertes pályázatot hirdettek ki a Magyar falu programban, amelyek összértéke majdnem 200 milliárd forint.

"Ez egy elég szép összeg, ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy a Magyar falu program a hazai vidékfejlesztés zászlóshajójává nője ki magát" - fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve, a jövő évi költségvetésben még az ideinél is magasabb összeg áll rendelkezésre a programra.

vehir.hu
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.