Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Lezárult az EKF kérdőívezése, mutatjuk hogyan válaszoltak a lakótelepen élők

2021. augusztus 10. 12:01 // Forrás: EKF
Lezárult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szervezett kérdőívezés a Jutas-lakótelepen. Az eredményeket a közelmúltban hozták nyilvánosságra, amelyekből kiderül, milyen fejlesztéseknek örülnének legjobban a lakótelepen élők és mi az, amin semmiképpen sem változtatnának.

Összesen négy lakótelepi rész, a Táborállás park, a Kálvin park, Diósy Márton utca és a Bóbita óvoda közötti park, valamint a Deák Ferenc Általános Iskola előtti terület kapcsán kérdezték az EKF önkéntesei a veszprémieket - kiváltképp az érintett környéken élőket - május 17. és július 5. között. A kérdőív több kérdésen át taglalta azokat a tényezőket, hogy mivel elégedettek, mivel kevésbé és milyen fejlesztéseknek örülnének legjobban a lakótelepen.

A kérdőíveket kétféle módon lehetett kitölteni, vagy online, vagy pedig az önkénteseknél, akik naponta járták a környéket és személyesen szólították meg az embereket.

Korábbi videónkban mi is foglalkoztunk ezzel a felméréssel, valamint további érdekességeket is elárultunk Veszprém és a megye legnagyobb lakótelepéről.

A kulturális főváros menedzsmentje által kiadott közlemény szerint összesen 526-an éltek a véleménynyilvánítás lehetőségével, az alábbiakban mutatjuk az eredményeket.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a kérdőívezés csupán első lépése egy hosszabb közösségi tervezési folyamatnak - írja az EKF. Ez nem közvéleménykutatás, nem egy statisztikai alapú mintavételi eljárással készült felmérés, aminek eredményeit egyszerűen általánosítani lehet, hanem a részvételiség jegyében készült, bárki számára kitölthető alapkutatás. Célja az volt, hogy mindenki, aki számára fontos a terület, szabadon véleményt nyilváníthasson, és ezzel is segítse a felkészülést az őszi közösségi tervezési alkalmakra. Az itt megismert problémákat, vágyakat, elképzeléseket a találkozókon majd részletesen átbeszéljük, hogy megszülethessen a fejlesztés alapjául szolgáló kompromisszumos elképzelés.

A kérdőívet több nő töltötte ki, mint férfi, közülük is a legaktívabbak a 30-39 korosztály tagjai voltak. A statisztikából jól látható, hogy ezek az emberek valóban részei a lakótelep közösségi életének, hiszen legtöbbjük naponta, de minimum hetente többször tölt el hosszabb-rövidebb időt a parkokban, amelyek fejlesztéséről is szólt a kérdőív.

Mind a négy nevesített parknál a terület adottságaira kérdeztek rá, ezek népszerűségét vizsgálták, valamint minden esetben szóba került az is, hogy a válaszadók miben látják a legnagyobb problémákat. Továbbá a jövőbeni tervezett fejlesztésekhez való viszonyulásra is kíváncsiak voltak az EKF-nél, ezért külön kérdésben szerepelt, hogy minek örülnének leginkább és minek legkevésbé.

Az alábbiakban mutatunk néhány összesítő grafikont a négy parkról, a teljes tanulmányt pedig ezen a linken lehet elérni, itt részletes magyarázatot is kapunk a módszertanról és az eredményekről.

vehir.hu
további cikkek
Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus gospel Idén is eljön Veszprémbe az egyik legnépszerűbb amerikai gospelkórus Tavaly kipróbálták, Veszprém pedig befogadta. Sőt, várakozásokon felüli teltházat csinált a Veszprém Arénában az első Gospel karácsony. Az USA-ból érkező színesbőrű énekesek akkor az év egyik legkülönlegesebb zenei élményét hozták el Veszprémbe, idén a szervezők megkísérlik megismételni a tavalyi előadást, néhány újítással. Ezekről is szó volt a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették mindezt. 2023. november 13. 23:06 Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje Európa Kulturális Fővárosa Hollywoodban az EKF nyitórendezvényének zenéje A legjobb ötbe került a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program nyitóceremóniájának zenéje a Hollywood Music In Media Awards jelöltjei között. A gálát november 16-án tartják majd a filmek fővárosában. 2023. november 6. 13:54 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Veszprémben találkoznak Európa hegedűkészítői Európa országaiból sereglenek a hegedűkészítő mesterek október 17-19. között Veszprémbe, hogy megmérettessék legszebben szóló hangszereiket. A rendezvény programjában nemzetközi szaktekintélyek előadásai, koncertek, hangszerkiállítás és hegedűhangzási verseny is szerepel. 2023. október 17. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.