Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy arany és két ezüst a csütörtöki magyar termés

2021. augusztus 5. 15:18 // Forrás: MTI
Kajak-kenuban Tótka Sándor arany-, Csipes Tamara pedig ezüstérmet nyert, a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf pedig ugyancsak második lett a tokiói olimpia csütörtöki versenynapján.

A 27 éves Tótka az egyesek 200 méteres versenyében szinte kilőtt a rajtból, és az ott megszerzett előnyét végig tartva diadalmaskodott. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben.

Kapcsolódó cikk
Tótka Sándor aranyérmes a sprintversenyben
Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben.

A négyesben olimpiai bajnok, összességében nyolcszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnok Csipest csak az új-zélandiak sztárja, Lisa Carrington tudta megelőzni, aki Tokióban már három aranynál jár. Ebben a számban a címvédő Kozák Danuta a negyedik helyen ért célba.

Kapcsolódó cikk
Csipes Tamara ezüstérmes 500 egyesben, Kozák negyedik lett
Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpián, míg a japán fővárosba a szám kétszeres címvédőjeként érkezett Kozák Danuta ezúttal lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó szintén a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében, míg a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését, és összesítésben a 12. helyen zárt.

A kenu egyesek 200 méteres versenyében Balla Virág nyert, Takács Kincső pedig hatodik lett a B döntőben, így előbbi kilencedikként, utóbbi 14.-ként zárt.

Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének eredményhirdetésén - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének eredményhirdetésén - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 24 éves Rasovszky Kristóf a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban végig az élmezőnyben tempózott, az utolsó másfél kilométerre a végül győztes világbajnoki címvédő, Florian Wellbrock szakadt el tőle, Rasovszky pedig másodikként csapott a célba.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf ezüstérmes nyíltvízi úszásban!
A veszprémi Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a tokiói olimpia csütörtöki napjának nyitányán.

A magyar női vízilabda-válogatott bronzéremért küzdhet majd szombaton, miután az elődöntőben 8-6-ra kikapott a spanyol csapattól.

Kapcsolódó cikk
A bronzéremért játszhat a női vízilabda-válogatott
A magyar női vízilabda-válogatott 8-6-ra kikapott a spanyoloktól a tokiói olimpia csütörtöki elődöntőjében.

Öttusában a körvívásra került sor csütörtökön, Marosi Ádám 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett. Kasza Róbert 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen zárt a 36 fős mezőnyben 190 ponttal. Versenyük szombaton folytatódik.

A nőknél Gulyás Michelle és Kovács Sarolta egyaránt 20/15-ös mérleggel zárta a vívást és holtversenyben a hatodik helyről várja a pénteki folytatást.

A hétpróbázó Krizsán Xénia az első nap után a 19. helyről várta a csütörtököt, majd a távolugrást, gerelyhajítást és kiváló 800 méteres futását követően a 13. helyen zárt.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.