2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Kanyarban előzött a veszprémi Nass Magnet Hungária

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veszprémi látogatása során kedd délután a Nass Magnet Hungária Kft-nél átadta azt a támogatói okiratot, amely összesen 450 millió forintos beruházásról szól, ehhez a kormány 225 millió forinttal, azaz a fejlesztés összegének 50%-ával járult hozzá. A külügyminiszter emlékeztetett a vidéki vállalatok kiemelt szerepére a gazdaság újraindításában és a munkavállalók megbecsülésére is.

A Nass Magnet Hungária Kft. fő profiljához tartozó újgenerációs elektronikai alkatrészek, mágneses szelepkapcsolók gyártásához szükséges berendezések és gépek beszerzésébe vágott bele a német tulajdonú veszprémi vállalat, mindezt a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepén. A beruházás összértéke 450 millió forint, amelyet a kormány 225 millió forinttal támogatott, ezzel 308 veszprémi munkahelyet is segített megóvni.

Gyártósori munka a Nass MagnetnélGyártósori munka a Nass Magnetnél

A támogatói okirat ünnepélyes átadására Veszprémbe érkezett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer is – aki látogatása során ellátogatott még a nemesvámosi Knapp Hungary Kft-hez, valamint a szintén veszprémi Beurer céghez is, az itt történtekről is részletesen írtunk – aki kiemelte, a számos vállalatvezetővel történt tárgyalása során azt tapasztalta, azok a cégek maradtak sikeresek a pandémia után is, akik nem feledkeztek meg arról, hogy sikereiknek egyik kulcsa a munkavállalóikban rejlik, az ő megélhetésük biztosítása és a cég eredményessége egyaránt fontos.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a gazdaság újraindításában nagy szerepe van az olyan vidéki vállalatoknak is, mint a Nass Magnet, amely – közlekedési hasonlattal élve – a kanyarban előzött, amikor sok másik cég inkább a megszorításokkal reagált a válságra, ők a beruházás mellett döntöttek.

Szijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjénekSzijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjének

A Nass Magnet Hungária Kft. által gyártott termékek ugyan sok esetben nem a tömegfelhasználókhoz kerülnek, a magas minőségre viszont jó bizonyíték, hogy a Porsche és a Lamborghini is használja azokat egyes alkatrészeikhez.

A német tulajdonú cég képviseletében Georg Kreiner, a Nass Magnet Hungária Kft. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta, a jelenlegi kiélezett gazdasági versenyben rendkívül fontos, hogy a cégek megfelelő tudásbázissal és innovatív szemlélettel rendelkezzenek. Mindehhez kiváló térségnek számít Veszprém, amely egyetemi központként minden ilyen adottsággal rendelkezik, mondta.

Szijjártó PéterSzijjártó Péter

A Holding Kirchheim GmbH gyökerei, amely cégcsoporthoz a Nass Magnet Hungária Kft. is tartozik egészen 1925-ig nyúlnak vissza, kezdetben mechanikai javítóműhelyként működtek, majd az 1930-as évektől kezdtek mágnesszelepeket is gyártani. Magyarországon 1996 óta van jelen leányvállalatával, amely veszprémi székhelyével egyedül képviseli az országban a cégcsoportot, fő tevékenysége a mágnesszelepek és egyéb eketronikai berendezések és azok alkatrészeinek gyártása. Jelenleg 367 embernek ad munkát.

Patrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőPatrick Müller és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi vállalatok felelősségvállalását emelte ki köszöntőjében, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Nass Magnet Hungária Kft. az elsők között pályázott a kormány támogatására, ez az eltökéltség pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen a korábbi sikeres pályázatuk után most újabb beruházásukra nyertek támogatást.

Ovádi szerint ez garancia a térségnek és a munkavállalóknak is, hiszen egy 20 éve itt működő külföldi tulajdonú cég Veszprémben és a veszprémi emberekben látja a sikereinek egyik kulcsát.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.
Egyre kevesebb a szabálytalanság a Balatonnál
Egyre kevesebb a szabálytalanság a Balatonnál
Két évvel ezelőtt még minden negyedik, idén már csak minden hatodik balatoni vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Az előre meghirdetett akciósorozat után eddig mintegy 34 millió forint bírságot szabott ki a hivatal a szabálytalanságok kapcsán. Még tart az eredmények feldolgozása.
A kisgyermekes édesanyáknak kínál rugalmas munkát az új szövetkezeti rendszer, elsőként Veszprémben
A kisgyermekes édesanyáknak kínál rugalmas munkát az új szövetkezeti rendszer, elsőként Veszprémben
Magyarországon újszerű lehetőség nyílt meg a GYES-en, vagy GYED-en lévő anyukáknak arra, hogy rugalmas keretek közt munkát vállaljanak lehetőségeikhez mérten a gyermeknevelés mellett. Mindez elsőként Veszprémben. A Kisgyermekes Északi Szomszédok Szövetkezetet lelkes kismamák hozták létre, hamarosan pedig még több ilyen iroda nyílik szerte az országban.
Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
A járvány okozta válság hatásairól és a magyar gazdaság kilátásairól tartott előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara rendezvényén Chikán Attila akadémikus, egyetemi tanár, korábbi (1998-1999) gazdasági miniszter.