Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Hetedik lett az Eb-döntőben a fiatal veszprémi kalapácsvető

2021. július 14. 7:53 // Forrás: VEDAC
A magyar küldöttség második legeredményesebb férfi versenyzője volt Czeller Gábor, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője az U23-as Európa-bajnokságon.

Czeller Gábor a férfi kalapácsvetés selejtezőjében 67.85 méteres eredménnyel könnyedén jutott be a döntőbe. A fináléban gyakorlatilag megismételte selejtezőbeli produkcióját, mindössze egyetlen centivel maradt el előző napi eredményétől, és 67.84 méterrel a hetedik helyen végzett, megelőzve minden versenyzőt, akinél az egyéni csúcsa alapján megverhetett.

Jár a taps Czeller Gábornak! - Fotó: VEDACJár a taps Czeller Gábornak! - Fotó: VEDAC

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványának szereplését mindenképpen sikeresnek értékelhetjük, hiszen akit lehetett, megelőzött, épp a hatodik helytől fölfelé látványos volt a különbség a mezőny másik felével szemben. A hatodik helyezett a francia Hugo Tavernier lett 71.51 méterrel, a számot – az idei Gyulai Memorialon is győztes, a tokiói olimpiára készülő – ukrán Mykhaylo Kokhan nyerte 77.88 méterrel.

A másik veszprémi induló, Máté Fanni volt, aki női gerelyhajításan 46.82 méterrel nem tudott továbbjutni a fináléba.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. ma 13:39 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.