Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösen rendez raliversenyt Veszprém és Székesfehérvár

2021. július 13. 16:48 // Forrás: MTI / vehir.hu
Az előttünk álló hétvégén Veszprém és Székesfehérvár együttes erővel biztosít otthont az országos rali-bajnokság ötödik futamának.

A rendezvény hét eleji, székesfehérvári sajtótájékoztatóján Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke mindkét helyszínt ikonikusnak nevezte. Elmondta: a székesfehérvári városi szuperspeciált és a veszprém-jutaspusztai kislőtéri futamot egyformán kedvelik a nézők, valamint a versenyzők is.

Ovádi Péter, Veszprém és térsége fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a közös versennyel újabb szintet lép a két város együttműködése. A politikus kiemelte, hogy Veszprémben több mint 25 éve van jelen a ralisport, és a futamok már hozzátartoznak a település identitásához. 

Ovádi hozzátette: Veszprém 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, és a programjaik szerves részét jelentik a sportrendezvények is.

Ovádi Péter (balra) szerint a jó hangulat és az izgalmak július 16. és 18. között is garantáltak lesznekOvádi Péter (balra) szerint a jó hangulat és az izgalmak július 16. és 18. között is garantáltak lesznek

Mészáros Attila, Székesfehérvár kormánypárti alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt városi futam után idén újra megrendezik a székesfehérvári szuperspeciált, melyet minden évben nagy érdeklődés kísér.

Lakatos Róbert, a viadal szervezője az idei évad eddigi legnehezebb futamának nevezte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit, ahol öt különböző murvás-köves gyorsasági szakaszon mintegy 150 kilométert teljesítve mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

A futamok szombaton a nagylőtéri, illetve a várpalotai gyorsasági szakaszokkal kezdődnek, majd a 12 és 20 óra közt lezárt székesfehérvári Palotai úton egy városi szuperspeciál pályával zárulnak délután. A szervizpark szombaton a sóstói arénánál lesz, ahol közlekedésbiztonsági park is várja a családokat, valamint a versenyautókat is megtekinthetik az érdeklődők.

Az esti nagyszerviz után Veszprémbe költözik a verseny, itt vasárnap három gyorsasági szakasz – a kislődi, a hegyesdi és a jutaspusztai kislőtéri – vár majd az autósokra, melyek közül a kislődin és a jutaspusztain részt vehetnek nézők is. A céldobogó pedig a Veszprém Aréna előtt lesz.

Lakatos hozzátette: a verseny egybeesik egy osztrák és egy világbajnoki futammal, így csak három külföldi – egy cseh, egy osztrák és a hétszeres német ralibajnok Matthias Kahle – induló vesz részt rajta a magyarok mellett.

A viadalon jó eredménnyel szeretne célba érni a tavaly abszolútban ezüstérmes Turán Frigyes. A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: idén a baleseteik miatt nehéz helyzetbe kerültek az összetett szempontjából, de nem adják fel a küzdelmet.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.