Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

VEDAC-osok a Gyulai Memorialon

2021. július 7. 20:02 // Forrás: VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három sportolót indított a 2021-es év eddigi legnívósabb nemzetközi versenyén a Gyulai István Memorial – Atlétikai Nagydíjon.

A kétnapos eseményen a férfi kalapácsvetők az elsők között álltak dobókörbe. Örömteli, hogy hosszú idő után ismét nemzetközi viadalon bizonyíthatott Pásztor Bence. Roppant erős mezőny gyűlt össze, ketten is 80 méter fölött teljesítettek, az ukrán Kokhan pedig hatalmas egyéni csúccsal 80.78 méterrel megnyerte a számot. Pásztor végül a kilencedik helyen végzett, 70.86 méterrel. Zentai Tibor tanítványa továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy még idén elérje a 75 méteres eredményt. Ebben a szezonban 73.43 méternél tart, így erre reális esélye van.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

A Gyulai Memorialon több számban is tartottak nemzeti futamot, így például férfi 100 méteren is. Szigeti Csongor a második etapban kapott helyet, s Illovszky Dominik mögött (10.70) a második helyet szerezte meg (11.12). Időeredménye összesítésben is ezüstérmet ért.

Kövér Fanni első nagy nemzetközi erőpróbáján mutathatta meg tudását gerelyhajításban. Az első három sorozatban még ismerkedett a helyzettel, a pályával, az ellenfelekkel Török Krisztián tanítványa. Egyre javuló kísérletekkel, a felnőtt mezőny legfiatalabb tagjaként, mindössze 17 évesen döntőbe jutott, és az előkelő hatodik helyen végzett, élete második legjobb eredményével (56.17). Fanni számára az idei év fő megmérettetése a jövő héten, Tallinban zajló junior Európa-bajnokság.

vehir.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Sportprogramok a VEB 2023 jegyében VEDAC Sportprogramok a VEB 2023 jegyében Az elmúlt időszakban két kiemelt eseményt is szervezett, a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa jegyében, a festői Séd-völgyében a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. 2023. október 27. 11:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.