2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Tizenhat csapatos lehet a megyei élvonal mezőnye

A Veszprém megyei labdarúgóidény augusztus 14-15-én a megyei kupával kezdődik, egy héttel később pedig indul a bajnokság.

Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának bizottságai a beadott nevezések feldolgozása után állapítja meg, hogy mely együttesek vehetnek részt a 2021/2022-es bajnoki szezon megyei első osztályában – olvasható a megyei szövetség szerdai közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megye I-es bajnok Tihany FC nem vállalta az NB III-as szereplést. A félszigetiek így a 2021/2022-es idényben is a megyei élvonalban szerepelhetnek, ahogyan a másodosztály aranyérmese, a Zirc is.

A bajnok Tihany nem vállalta az NB III-as szerepléstA bajnok Tihany nem vállalta az NB III-as szereplést

A megye II. második helyen záró Öskü viszont nem vállalta a magasabb osztályt, így a mezőny kialakításában az igazgatóságnak a versenyszabályzatban leírt feltöltési rendet kell figyelembe vennie. Ennek értelmében az igazgatóságnak a megyei élvonal legjobb kiesőjét, a Csetény csapatát kell felkérnie az első osztályú szereplésre.

A megye I. 11. helyén záró Badacsonytomaj meglepetésre a megyei harmadosztályosztályba nevezett, így a feltöltés szabályzat alapján a Szentantalfa NVSE csapatával alakulhat ki a tizenhatos mezőny.

A 2021/2022-es szezonban a Veszprém megye I. osztály labdarúgó-bajnokság mezőnye az alábbiak szerint alakulhat: Úrkút SK, Herend PSK, Balatonalmádi SE, Ajka Kristály SE, Tihanyi FC, TIAC VSE, Fűzfői AK, Péti MTE, Magyarpolány SE, Sümeg VSE, Devecser SE, Várpalotai BSK, Gyulafirátót SE, Zirc FC, Csetény SE és Szentantalfa NVSE.

Az idény augusztus 14-15-én a Veszprém Megyei Kupával kezdődik, egy héttel később pedig indul a bajnokság.

vehir.hu
Kovács Bálint