Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkészült, használható az Almádi úti csomópont

2021. június 30. 19:12
Az új Almádi úti felüljárót és a hozzá tartozó utakat szerda este nyitották meg a forgalom előtt. A Füredi úti csomópontot csak ősszel zárják le.

Szerdán, nem sokkal 18 óra előtt adták át a forgalomnak a felújított Almádi úti csomópontot, és ezzel párhuzamosan a közlekedők használatba vehették a Veszprém-Balatonalmádi kerékpárutat is. Ezzel a mérföldkőnek számító átadóval a 2020-ban kezdődött komplex Litéri és Füredi út között zajló beruházás a feléhez érkezett. A Füredi úti csomópontot a megnövekedett nyári forgalom miatt nem egyből, csak szeptemberben zárják el teljesen a forgalom elől- hangzott el a szerdán tartott útátadón.

Nyul Zoltán, a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, az Almádi úti csomópont átadása az első komoly elem, amely elkészült a 7,5 kilométeres Litéri és Füredi úti csomópont között zajló útfejlesztés során. Kiemelte, ez egy komplex beruházás, hiszen a körgyűrű mellett a városi forgalmat is érinti, ilyen helyzetben, amit lehet, azt átadnak a forgalomnak. Elmondta, a határidőt tartva zajlik a komplett beruházás, a teljes projekttel várhatóan 2023 januárjára végeznek. A vezérigazgató-helyettes közölte azt is, hogy a Füredi és az Almádi úti csomópont között kérésre teljes hosszában zajvédő falat építenek ki.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás Veszprémnek és az egész térségnek is nagyon sok pozitívummal szolgál majd mind gazdasági, mind turisztikai mind pedig kulturális szempontból. A képviselő megköszönte a gyors és preciz munkát a kivitelezőnek, valamint a türelmet a térségben élőknek.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.Porga Gyula, Ovádi Péter és Nyul Zoltán a 2021. június 30-i útátadón az Almádi úti csomópontban.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, az Almádi úti csomópont átadásával várhatóan mérséklődnek a forgalmi dugók, és sokkal biztonságosabb, gyorsabb közlekedés válik lehetővé. Kiemelte, dicséret illeti a beruházót és a kivitelezőt egyaránt, hiszen nagy forgalmi terhelés mellett zajlik az építkezés. Az infrastrukturális fejlesztés régi álma Veszprémnek, és kiemelten fontos most, hogy 2023-ban nemcsak Magyarországot, de egész Európát látjuk vendégül a térségben-mondta.

Elhangzott, a kivitelezés ütemtervnek megfelelően halad, a megnyitott Almádi csomópont mellett a Budapest úti csomópontban lévé műtárgy elkészült, így várhatóan 2021. július hónapban már az új felüljárón haladhatnak át a járművek. Jelenleg a csatlakozó utak építése folyik.

2021. június 30-tól az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően a Budapesti és Almádi csomópontok között teljes egészében lezárják a jobb pályát, a gépjárművek a bal pályán közlekedhetnek majd 2x1 sávon. Az Almádi csomópontban a bevásárlóközpont ki- és behajtása továbbra is biztosított marad a 8. sz. út irányából. Az Almádi és a Füredi csomópontok között lévő – már korábban átadott – kerékpáros kerethídat az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően ismét lezárják.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.