Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Rossi elárulta, ki lesz a két csatárunk Portugália ellen

2021. június 14. 19:39 // Forrás: MTI
A korábban kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland fizikálisan készen áll a játékra Marco Rossi szövetségi kapitány szerint, ezért pályára lép kedden a magyar labdarúgó-válogatott első, portugálok elleni Európa-bajnoki mérkőzésén a Puskás Arénában.

Az olasz szakvezető a kezdőcsapatát illetően még azt árulta el a hétfői online sajtótájékoztatón, hogy Sallai csatártársa a csapatkapitány Szalai Ádám lesz.    

"Felsorolhatnám az egész portugál keretet" - válaszolt Marco Rossi arra a kérdésre, hogy kiket tart a címvédő rivális legveszélyesebb játékosainak. "Portugália nemcsak címvédő, hanem azóta megnyerte a Nemzetek Ligáját is. De leginkább a csatársora tölt el aggodalommal. Csapatként, egymást segítve kell felvennünk a harcot vele, és egy kis szerencsére is szükségünk lesz a jó eredmény eléréséhez".

A szakember arról is szót ejtett, hogy fontos a kezdés, de még fontosabb a befejezés egy tornán. Saját csapatát illetően pedig úgy fogalmazott, hogy szerinte fizikálisan és mentálisan is készen állnak a játékosai, ugyanakkor erre az első meccs ad majd végleges választ, hogy így van-e.    

"Alig várjuk, hogy pályára lépjünk. Motiválni most biztos, senkit sem kell" - mondta Rossi.    

A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én - Fotó: MTI/Illyés TiborA magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szalai Ádám az MTI kérdésére kifejtette, minden meccs előtt megfogalmaz gondolatokat, de nem tervez most hasonló beszédet, mint a kijutásról döntő pótselejtező előtt.

"Nem ez a legfontosabb feladata a csapatkapitánynak és nem is a karszalag viseléséről szól, még ha karrierem egyik legszebb eredménye is, hogy én húzhatom magamra a nemzeti együttesben. Tisztában vagyok ennek súlyával és feladataival. Segítenem kell megteremteni a csapategységet, közösséget építeni és segíteni a társaimat" - mondta a Mainz csatára.    

A 33 éves támadó szerint az előző Eb fantasztikusan indult Ausztria legyőzésével, és most is hasonló gondolatokkal várja a rajtot, noha tisztában van azzal, hogy ezúttal sokkal nehezebb riválisokkal kell megküzdenie a válogatottnak. Hozzátette, Portugália szerinte most erősebb, mint öt éve volt, amikor bár megnyerte a tornát, a magyarokkal 3-3-as döntetlent játszott a csoportkör utolsó fordulójában.

A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én - Fotó: MTI/Kovács TamásA magyar labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én - Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Bennem még edzőmeccs előtt is van feszültség. Számomra ezért az a legfontosabb, hogy jól aludjak, megfelelően pihenjek. Akkor tudom a legjobb formámat hozni, ha nyugodt vagyok" - válaszolt Szalai arra kérdésre, hogy miként készül fel mentálisan egy ilyen fontos találkozóra, mint ami például most vár rá. "Ez a részben hazai rendezésű Eb minden játékos álma, elmondhatatlan, leírhatatlan érzés, ami ránk vár".    

A magyar-portugál találkozó kedden 18 órakor a 2015-ben Bajnokok Ligája döntőt is vezető török Cüneyt Cakir sípjelére kezdődik a Puskás Arénában.

vehir.hu
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC Practical VSC Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben. 2024. április 14. 19:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.