Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C

A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben

2021. június 14. 12:18
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.

A hétfői eseményen a Deák iskola igazgatója, Horváth Szilárd köszönetet mondott mind a megyei labdarúgó-szövetség, mind a helyi önkormányzat felé, hiszen az említett szervek nélkül nem jöhetett volna létre a fejlesztés. Az intézményvezető rámutatott: a beruházással több mint félezer gyermeknek szereznek örömöt.

Horváth Szilárd intézményvezető Horváth Szilárd intézményvezető

Városunk alpolgármestere, Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) kiemelte: Veszprém sportos város, de cselekedni kell érte, hogy ez így is maradhasson. Hangsúlyozta, a fejlesztéssorozat remek lehetőséggel szolgált, hiszen a körülkerített, műfüves focipályákat a kisgyermekek is a legnagyobb biztonság mellett használhatják.

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Hegedűs Barbara háláját fejezte ki Horváth Szilárd igazgató irányába, hiszen ahogy a politikus fogalmazott,

a Deák iskola a múltban is mindig, minden téren segítőkész partner volt. Nagy öröm, hogy nyáron az önkormányzati táborokat is az intézménnyel közreműködve, annak területén rendezhetjük.

Az MLSZ megyei igazgatója, Finta Péter emlékeztetett, a szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül immár ez a negyedik műfüves grundfocipálya, amellyel Veszprém gazdagodhatott. Megtudhattuk, a pályák létesítései hiánytalanul megvalósultak.

Finta Péter megyei igazgatóFinta Péter megyei igazgató

A sportvezető zárásként reményét fejezte ki, hogy a Deák iskola szomszédságában helyezkedő, az Örömhír Óvodába járó gyermekek is használatba vehetik majd a pályát. Hozzátette, az iskola vezetőségét ismerve a lehetőség minden bizonnyal a legkisebbeknek is megadatik majd. A segítőkészség tehát nem fog elmaradni.


Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.