2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben

A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.

A hétfői eseményen a Deák iskola igazgatója, Horváth Szilárd köszönetet mondott mind a megyei labdarúgó-szövetség, mind a helyi önkormányzat felé, hiszen az említett szervek nélkül nem jöhetett volna létre a fejlesztés. Az intézményvezető rámutatott: a beruházással több mint félezer gyermeknek szereznek örömöt.

Horváth Szilárd intézményvezető Horváth Szilárd intézményvezető

Városunk alpolgármestere, Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) kiemelte: Veszprém sportos város, de cselekedni kell érte, hogy ez így is maradhasson. Hangsúlyozta, a fejlesztéssorozat remek lehetőséggel szolgált, hiszen a körülkerített, műfüves focipályákat a kisgyermekek is a legnagyobb biztonság mellett használhatják.

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Hegedűs Barbara háláját fejezte ki Horváth Szilárd igazgató irányába, hiszen ahogy a politikus fogalmazott,

a Deák iskola a múltban is mindig, minden téren segítőkész partner volt. Nagy öröm, hogy nyáron az önkormányzati táborokat is az intézménnyel közreműködve, annak területén rendezhetjük.

Az MLSZ megyei igazgatója, Finta Péter emlékeztetett, a szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül immár ez a negyedik műfüves grundfocipálya, amellyel Veszprém gazdagodhatott. Megtudhattuk, a pályák létesítései hiánytalanul megvalósultak.

Finta Péter megyei igazgatóFinta Péter megyei igazgató

A sportvezető zárásként reményét fejezte ki, hogy a Deák iskola szomszédságában helyezkedő, az Örömhír Óvodába járó gyermekek is használatba vehetik majd a pályát. Hozzátette, az iskola vezetőségét ismerve a lehetőség minden bizonnyal a legkisebbeknek is megadatik majd. A segítőkészség tehát nem fog elmaradni.


Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Huszonnégy veszprémi parkolóhelyet őriz a nyugdíjas tanító
Huszonnégy veszprémi parkolóhelyet őriz a nyugdíjas tanító
Németh Kálmán az Egyetem utcai Penny Market parkolóhelyeiért felel: ha valaki jogtalanul használja azokat, büntetni sem felejt el, hiszen a terület már nem a város tulajdonát képezi.
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Az utolsó útszakasz is elkészült az északi iparterületen, így lezárult a Pápai út, valamint a környék közlekedésfejlesztésének ezen része. A munkák azonban nem állnak meg, hamarosan az új völgyhíd terjeszkedik a város. A mostani projektet hivatalosan péntek délelőtt adták át a városvezetők.
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.