Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben

2021. június 14. 12:18
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.

A hétfői eseményen a Deák iskola igazgatója, Horváth Szilárd köszönetet mondott mind a megyei labdarúgó-szövetség, mind a helyi önkormányzat felé, hiszen az említett szervek nélkül nem jöhetett volna létre a fejlesztés. Az intézményvezető rámutatott: a beruházással több mint félezer gyermeknek szereznek örömöt.

Horváth Szilárd intézményvezető Horváth Szilárd intézményvezető

Városunk alpolgármestere, Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) kiemelte: Veszprém sportos város, de cselekedni kell érte, hogy ez így is maradhasson. Hangsúlyozta, a fejlesztéssorozat remek lehetőséggel szolgált, hiszen a körülkerített, műfüves focipályákat a kisgyermekek is a legnagyobb biztonság mellett használhatják.

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Hegedűs Barbara háláját fejezte ki Horváth Szilárd igazgató irányába, hiszen ahogy a politikus fogalmazott,

a Deák iskola a múltban is mindig, minden téren segítőkész partner volt. Nagy öröm, hogy nyáron az önkormányzati táborokat is az intézménnyel közreműködve, annak területén rendezhetjük.

Az MLSZ megyei igazgatója, Finta Péter emlékeztetett, a szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül immár ez a negyedik műfüves grundfocipálya, amellyel Veszprém gazdagodhatott. Megtudhattuk, a pályák létesítései hiánytalanul megvalósultak.

Finta Péter megyei igazgatóFinta Péter megyei igazgató

A sportvezető zárásként reményét fejezte ki, hogy a Deák iskola szomszédságában helyezkedő, az Örömhír Óvodába járó gyermekek is használatba vehetik majd a pályát. Hozzátette, az iskola vezetőségét ismerve a lehetőség minden bizonnyal a legkisebbeknek is megadatik majd. A segítőkészség tehát nem fog elmaradni.


Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.