2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

EKF-támogatással kapott új termet a táncstúdió

A 31 éves Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió új próbatermét egy volt gyárépületből alakították ki a Budapest úton.

Az Európa Kulturális Főváros projekt pályázatának is köszönhető az az új táncterem, melyet szombat délután avatott fel a Budapest út 69. szám alatt a több mint 3 évtizedes múlttal rendelkező Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió. A projekt támogatásának köszönhetően újra benépesülhet az egykori gyárépület.

-Sok város, amely korábban elnyerte az EKF-címet, ipartelepeknek adott új funkciót. Veszprémben ez piciben már elkezdődött- mondta a szombati ünnepélyes megnyitón Porga Gyula polgármester, majd hozzátette: a beruházással egy kulturális közösségi attraktivitás jelenik meg, mely több szempontból is fontos esemény a város életében: egyrészt a táncstúdió egy régi álmát valósította meg, amely fontos ünnep az ide járó gyerekeknek és szüleiknek, másrészt fontos Veszprém városnak is, hiszen a város erejét az olyan közösségek adják, mint a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, mely több mint 30 éve bizonyítja a közösségben való gondolkodás erejét.

Kiszelyné Czibik Tünde és Porga Gyula szombat délután avatta fel az új tánctermet a Budapest út 69 szám alatt.Kiszelyné Czibik Tünde és Porga Gyula szombat délután avatta fel az új tánctermet a Budapest út 69 szám alatt.

Kiszelyné Czibik Tünde, a stúdió alapítója és vezetője a szalagátvágás előtt úgy fogalmazott, minden tánciskola álma, hogy saját helye legyen, hogy azt együttesének arculatára, otthonos, családias, a gyerekek és szülők örömére működő teremmé varázsolja. „A mi álmunk most valóra vált. A pandémia miatt kiszorultunk a Cholnoky Jenő Általános Iskolából, ezért új utakat kerestünk, és az EKF lehetősége segített az ötletelésben is. Nem csak egy új, technikailag felszerelt multifunkcionális tánctermet hoztunk létre, hanem megalkotjuk a nyitott műhelymunka projektjét is, mely új lehetőségeket fogalmaz meg számunkra a város kulturális életében”- mondta.

A szalagátvágást követően a stúdió tanítványai adtak műsort a megújult próbateremben. Az új helyszín a táncpróbákra alkalmas multifunkciós terem (képünkön) mellett öltözőkkel és vizesblokkal is rendelkezik.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
23. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben augusztus 31. és szeptember 5. között.
Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastje
Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastje
A 2023 podcast célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai figyelem középpontjába emelkedik és bemutassa a programokon és projekteken dolgozó alkotóközösségeket. A podcast ebben az esetben nem csak egy online adássorozat, hanem egy mentor program is, aminek keretein belül helyi fiatalok ismerkedhetnek meg az adáskészítés fázisaival.
Nem ismerünk még egy ilyen alkotó családot, mint a Cholnoky
Nem ismerünk még egy ilyen alkotó családot, mint a Cholnoky
Soha nem látott részletességgel dolgozta fel a Cholnoky család történetét Rybár Olivér. A kutatásait összefoglaló kötetet pénteken mutatták be a Laczkó Dezső Múzeumban.
A Cholnoky család örökségét ápolják
A Cholnoky család örökségét ápolják
Széleskörű projekt indult az Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül a Cholnoky család történetének, munkásságának, művészetének feldolgozására és bemutatására.
Veszprémben is verseket hallgathatunk a peronon
Veszprémben is verseket hallgathatunk a peronon
Június eleje óta több vasútállomáson a menetrend mellett magyar költeményeket is mondanak a hangosbemondók. A kezdeményezést még tavaly hívta életre a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület, a céljuk pedig ezzel, hogy kimozdítsák az irodalmat a klasszikus terekből.