Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával

2021. június 12. 12:09
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.

A pénteki átadáson Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte: a városvezetőség örömmel állt a megyei labdarúgó-szövetség mellé a kivitelezésben, hiszen a műfüves pálya a mindennapi testnevelés órák mellett a délutáni foglalkozások terén is hatalmas segítséget nyújt majd a Kossuth iskola számára. A politikus hozzátette, egy átadással még adósak maradtak: a Deák iskola diákjai is hamarosan birtokba vehetik a pályát.

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP)Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Finta Péter hangsúlyozta, minél több gyermeknek szeretnének emlékezetes pillanatokat szerezni a pályákkalFinta Péter hangsúlyozta, minél több gyermeknek szeretnének emlékezetes pillanatokat szerezni a pályákkal

Finta Péter, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, a Kossuth iskolában több program is van az iskolára váró óvodások számára; az újonnan épült focipályával újabb remek lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek az intézményhez, mielőtt beülnek annak padjaiba. Hangsúlyozta: a jövőben is mindent megtesznek majd, hogy a gyerekek méltó körülmények között sportolhassanak, hiszen a jövő tehetségei köztük bújnak meg.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.