2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával

A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.

A pénteki átadáson Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte: a városvezetőség örömmel állt a megyei labdarúgó-szövetség mellé a kivitelezésben, hiszen a műfüves pálya a mindennapi testnevelés órák mellett a délutáni foglalkozások terén is hatalmas segítséget nyújt majd a Kossuth iskola számára. A politikus hozzátette, egy átadással még adósak maradtak: a Deák iskola diákjai is hamarosan birtokba vehetik a pályát.

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP)Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Finta Péter hangsúlyozta, minél több gyermeknek szeretnének emlékezetes pillanatokat szerezni a pályákkalFinta Péter hangsúlyozta, minél több gyermeknek szeretnének emlékezetes pillanatokat szerezni a pályákkal

Finta Péter, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, a Kossuth iskolában több program is van az iskolára váró óvodások számára; az újonnan épült focipályával újabb remek lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek az intézményhez, mielőtt beülnek annak padjaiba. Hangsúlyozta: a jövőben is mindent megtesznek majd, hogy a gyerekek méltó körülmények között sportolhassanak, hiszen a jövő tehetségei köztük bújnak meg.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Huszonnégy veszprémi parkolóhelyet őriz a nyugdíjas tanító
Huszonnégy veszprémi parkolóhelyet őriz a nyugdíjas tanító
Németh Kálmán az Egyetem utcai Penny Market parkolóhelyeiért felel: ha valaki jogtalanul használja azokat, büntetni sem felejt el, hiszen a terület már nem a város tulajdonát képezi.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak
Az utolsó útszakasz is elkészült az északi iparterületen, így lezárult a Pápai út, valamint a környék közlekedésfejlesztésének ezen része. A munkák azonban nem állnak meg, hamarosan az új völgyhíd terjeszkedik a város. A mostani projektet hivatalosan péntek délelőtt adták át a városvezetők.
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.