Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

EURO-2020: Sigér: gólt, gólokat akarunk szerezni

2021. június 11. 18:19 // Forrás: MTI
Sigér Dávid szerint a magyar labdarúgó-válogatott minimális célja, hogy gólt, gólokat szerezzen a pénteken (ma) rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Gólt, gólokat akarunk lőni, az azért csalódás lenne, ha nem sikerülne. Persze pontot, pontokat is akarunk, de azt nem tudjuk, melyik meccsen jön ki úgy a lépés, hogy erre reális esélyünk legyen

- fogalmazott a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid, aki abban reménykedik, lesz ilyen mérkőzés annak ellenére is, hogy olyan nehéz ellenfelek várnak a nemzeti együttesre, mint a címvédő portugál, a világbajnok francia, valamint a német válogatott.

A 30 éves futballista szerint hasznos tapasztalatot jelent számára, hogy tavaly ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelt a klubjával, mert ott is olyan riválisokkal találkoztak, amelyek többet birtokolták a labdát.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Sigér a válogatott szemléletét emelte ki a siker zálogaként, nem a tavaly ősszel csapatba kerülő új labdarúgók személyét. Úgy vélte, mindenki egy irányba tart.    

A közönség a 12. játékosunk lesz, olyan plusz energiát adnak a nézők, amivel erősebbé válunk a pályán. A csapategység lehet a kulcs, a végsőkig harcolni és hinni kell abban, hogy nagyot alkothatunk

- beszélt Sigér arról, hogy mi lehet a kulcsa a pontszerzésnek az első, Portugália elleni találkozón.    

A címvédő legjobbját illetően úgy fogalmazott, Cristiano Ronaldo karizmatikus személyiség, akiről ez sugárzik már az öltözőfolyosón is. Nagyszerű sportembernek nevezte, aki mindig győzni akar.    

A magyar válogatott keretének legfiatalabb tagja, Schön Szabolcs azt emelte ki, neki már az öröm, hogy először meghívót kapott és rögtön bekerült az Eb-keretbe, főleg, hogy saját bevallása szerint éppen Ronaldo a példaképe.

Az öt percnek is örültem, mert számomra jelenleg minden pályán töltött perc örömöt és sikert jelent. Persze remélem, hogy az Eb-n még többet kapok, de akkor se leszek szomorú, ha megint csak ennyi jut nekem, mert tudom, hogy ez még nem az én Eb-m

- fogalmazott az FC Dallas 20 éves támadója, aki az írek elleni keddi felkészülési mérkőzés 85. percében debütált a magyar válogatottban.

Mindketten felidézték, hogy öt évvel ezelőtt hol nézték a magyar-portugál Eb-csoportmeccset, amely 3-3-as döntetlennel zárult. Sigér Debrecenben, míg Schön a Margitszigeten. Előbbi hozzátette, nagyszerű érzés, hogy ezúttal azért dolgozhat, hogy ő szerezzen örömet szurkolók tízezreinek, mint az akkori magyar csapat tagjai.   

A magyar válogatott jövő kedden a portugálokat fogadja a Puskás Arénában, jövő szombaton pedig ugyanott a világbajnok franciákkal játszik, aztán június 23-án Münchenben, a németek vendégeként zárja a csoportkört.

vehir.hu
további cikkek
Olaszország Európa-bajnok labdarúgás Olaszország Európa-bajnok Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini együttese a részben budapesti rendezésű torna vasárnapi döntőjében 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. 2021. július 12. 0:00 Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak labdarúgás Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak Egyelőre még nem tudja, hogy klubot vált-e a nyáron Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott és a dunaszerdahelyi DAC középpályása, de ha igen, akkor az alapján dönt majd, hogy mennyi játéklehetőségre számíthat új egyesületében. 2021. július 6. 15:36 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért EURO-2020 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megköszönte a magyar szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, amit a nemzeti csapat találkozóin teremtettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 27. 9:59 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült EURO-2020 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült A kapus Gulácsi Péter és a csapatkapitány Szalai Ádám is azt írta közösségi oldalán: fájdalmas, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább csoportjából a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 24. 21:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.