Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A bajnokság után a kupát is megnyeri a Tihany?

2021. június 8. 14:56
Szerdán késő délután, 17.30-kor a Balatonalmádi Sportközpontban rendezik a VEHIR.HU labdarúgó megyei kupadöntőt, amelyben a bajnok Tihany az Úrkúttal fog farkasszemet nézni.

Mint ismert, a Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idénye a Tihanyi FC győzelmével zárult. A kupasorozat ugyanakkor még nem ért véget: a megyei szövetség szerdán (17.30), a közelmúltban átadott Balatonalmádi Sportközpontban rendezi a döntőt. A létesítményben a Tihanyi FC kontra Úrkút SK lesz az első hivatalos összecsapás.

Előbbi komoly küzdelmek árán harcolta ki a döntőbejutást, hiszen a tihanyiaknak büntetőkkel sikerült felülmúlniuk az almádi alakulatát az elődöntőben. Míg az Úrkút könnyed sikert aratott a megyei II. osztályban szereplő Szentantalfa ellen. A döntős alakulatok kétszer találkoztak a bajnokságban: a negyedik helyen záró Úrkút mindkétszer alulmaradt.

Sikerül újabb aranyérmet szereznie a Tihanynak? (archív fénykép)Sikerül újabb aranyérmet szereznie a Tihanynak? (archív fénykép)

A Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatósága immár hetedik alkalommal rendezi meg a kupasorozatot. A korábbi években sem a Tihany, sem az Úrkút nem nyert még. 2020-ban a vírushelyzet miatt a teljes sorozat elmaradt, egy évvel korábban pedig az akkor még megyei szinten játszó VLS Veszprém nyert. Címvédés tehát nem születhetett volna.

Boldogság számunkra, hogy a vírushelyzetet követően nézők előtt rendezhetjük megyénk kupadöntőjét. Külön öröm, hogy a nemrég átadott Balatonalmádi Sportközpontban lesz a finálé. A csapatok számára is különleges alkalom lesz az összecsapás, hiszen a pályán ez lesz az első hivatalos mérkőzés. Köszönettel tartozom az almádi egyesület vezetőségének a lebonyolításért: június 9-e a megyei labdarúgás ünnepe lesz! Bízom benne, hogy a kilátogató nézők is nagyon jól fogják érezni magukat. A döntős csapatoknak pedig sok sikert kívánok; remélem, sérülésmentes finálénk lesz!

- nyilatkozta lapunk megkeresésére a szövetség megyei igazgatója, Finta Péter.

Simon Dani
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.