Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C

Lezárult egy fontos útfejlesztés, felkészülnek a belterületi utak

2021. június 4. 13:06
Az utolsó útszakasz is elkészült az északi iparterületen, így lezárult a Pápai út, valamint a környék közlekedésfejlesztésének ezen része. A munkák azonban nem állnak meg, hamarosan az új völgyhíd terjeszkedik a város. A mostani projektet hivatalosan péntek délelőtt adták át a városvezetők.

A 3,3 milliárd forint összértékű fejlesztés összesen négy nagyobb és számos kisebb fejlesztést foglalt magába, időrendben felsorolva: a Pápai út és Házgyári út összekötését a Henger utca meghosszabbításával, a Pápai út és a Kistó utca összekötését egy teljesen új útszakasszal, eközben a Kistó utca útburkolatát is kijavították, végül pedig a Pápai utat rekonstruálták.

Ezeken kívül kerékpársávokat, gyalogos járdát is építettek több szakaszon, valamint több száz facsemetét és cserjét ültettek az utak mellett.

A mostani beruházás részletes paramétereivel külön cikkben mi is foglalkozunk, ebben olvasható, hogy mit jelent pontosan a „Koppenhágai” típusú kerékpárút, hány facsemetét ültettek el és hogy pontosan mennyibe kerültek az egyes elemek.

Kapcsolódó cikk
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.

A hivatalos átadón Porga Gyula, polgármester kiemelte, az északi iparterület közlekedésfejlesztésének több célja is volt: egyrészről a mindennapos munkába járást könnyíti meg az itt dolgozó több ezer embernek, valamint gazdasági hatásai is vannak, hiszen, ahogy fogalmazott, Veszprém gazdasági erőközpontja ezen a területen van, itt székelnek a legnagyobb cégek és gyárak.

Hozzátette, az önkormányzat hosszú távú stratégiában gondolkodik az útfejlesztések területén is, ezért a jövőben sem állnak meg ezek a munkák. A Modern Városok Programnak köszönhetően 4,5 milliárd forint állami forrásból fognak belterületi utak megújulni, valamint a későbbiekben, szintén állami forrásból elindulhat az új völgyhíd építése, ami a Dózsavárost fogja összekötni a Jutasi úttal. Ahogy fogalmazott, ez lesz az északi iparterület közlekedésfejlesztésének az igazi zárófejezete.

Tábla egyébként már most jelzi, hogy a Pápai út felől merre kell majd lekanyarodni a Jutasi út irányába, ha valaki nem akar végigmenni az egész belvároson.

A záróeseményen jelen voltak a kivitelező képviselői, az önkormányzat munkatársai, képviselők és a két alpolgármester is, Hegedűs Barbara és Brányi Mária, utóbbi városvezető folyamatosan menedzselte és felügyelte a fejlesztést.

Balról jobbra: Bázsa Botond, Halmay Gábor, önkormányzati képviselők, Hegedűs Barbara, alpolgármester, Porga Gyula, polgármester, Brányi Mária, alpolgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőBalról jobbra: Bázsa Botond, Halmay Gábor, önkormányzati képviselők, Hegedűs Barbara, alpolgármester, Porga Gyula, polgármester, Brányi Mária, alpolgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Ovádi Péter, országgyűlési képviselő az eseményen méltatta a fejlesztést, amely kapcsán megjegyezte, hogy a város tudatos programokat hajt végre, így pedig logikusan, lépésről lépésre tud fejlődni Veszprém.

Ezek a beruházások nem csak Veszprémet, hanem a térséget is fejlesztik, hiszen sokan, akik a környező kistelepüléseken laknak – például Bánd, Herend, Márkó – főleg ezt a szakaszt használják a napi munkába járáshoz, vagy ha bármilyen dolguk van Veszprémben. Ez egy közlekedési köldözsinór számukra. Veszprém a legszebb város az országban és jó, hogy ezt már nem csak a városon belül lehet megtapasztalni, hanem már a bevezető út is ezt mutatja.

- fogalmazott Ovádi Péter.

A mostani négy beruházás során összesen 5 km-nyi útszakaszt építettek, vagy újítottak meg, miközben javában zajlik a 8-as út elkerülőjének építése is, valamint a már említett belterületi útfejlesztések is elindulnak még az idei évben.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, a vasútállomás közelében, ezért Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között szünetel a vonatforgalom, a Győr-Veszprém vonalon késésekre kell számítani csütörtök délelőtt. 2023. november 23. 9:42 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvaron november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán. 2023. november 1. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.