Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C

Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.

2021. május 18. 15:04
A Hősök egyik frontembere, Mentha arra vállalkozott, hogy nemsokára egyedülálló és Veszprémre jellemző mintát fest az egyik haszkovói tízemeletes tűzfalára. Szavazni már lehet, hogy melyik alkotás valósuljon meg.

Mentháról köztudott, hogy a zenélés mellett egyik kedvelt elfoglaltsága a művészeti értékkel is bíró, úgynevezett mural festmények készítése. Ezt a stílust sokan utcai festészetnek ismerik, hazánkban a 2000-es években kezdett népszerűvé válni, de más országokban még régebbi múltra tekint vissza. Jellemzője a monumentalitás, amikor több tízméteres épületek tűzfalait színesítik ki, valamint közösségépítő és összetartó ereje is van egy-egy olyan ábrázolásnak köszönhetően, amivel mindenki könnyen azonosulni tud az adott városrészben.

Veszprémben most szintén egy ilyen alkotás van kibontakozóban, méghozzá a Halle utca 5. épülettömbjének keleti tűzfalán.

A #westprememural névre keresztelt projekt főszereplője Mentha lesz, a Hősök rappere, aki a Lélektér Alapítvánnyal közösen fogja nemsokára megvalósítani ezt az ötletet.

Azt, hogy pontosan milyen alkotás kerül majd fel a panelház oldalára, a veszprémiek dönthetik el négy különböző verzió közül. Ezekre a Lélektér Alapítvány Facebook-oldalán lehet szavazni.

A négy megoldásban közös, hogy mindegyik a veszprémi kézilabdasport népszerűségére és sikereire utal, ezáltal valóban megvalósítja ennek a művészeti ágnak a követelményeit: egyedi, monumentális és közösségépítő.

vehir.hu
további cikkek
Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Azt hittük, a régmúltban kevesebb hús fogyott, de kiderült, hogy tévedtünk Ezt a cikket eredetileg azzal az a felütéssel indítottuk volna, hogy manapság több húst fogyasztunk, mint a történelem során valaha. Aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy ez nem igaz. Ráadásul nemcsak a mennyiség okozott meglepetéseket. tegnap 19:30 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. tegnap 17:07 Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Kabóca Bábszínház Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők. tegnap 15:11 Ismét bepillanthattunk a várfelújítás kulisszái mögé Veszprémi Érsekség Ismét bepillanthattunk a várfelújítás kulisszái mögé Február utolsó hétvégéjén ismét idegenvezetést szervezett a várban zajló munkálatok helyszínére a Work In Progress kiállítássorozat keretében a Veszprémi Érsekség. 2024. február 27. 21:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.