Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert

2021. május 14. 9:12
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.

Ezúttal főleg az új veszprémi sportuszodával kapcsolatban érdeklődtek olvasóink a polgármesternél, többek közt arról, hogy mikor nyit meg, lesz-e helyi lakosoknak kedvezmény, illetve arról, hogy mennyi valóságtartalma van annak, hogy csak élsportolók használhatják majd.

A város a következő időszakban 16 km-nyi belterületi útszakaszt újít meg, ezek kiválasztásáról és a munkák folyamatáról is beszélt Porga Gyula, ahogy a zöldhulladék-gyűjtés, a húszemeletes helyzete és a Viadukt is szóba került az interjúban.

Amennyiben témánk szeretnék meghallgatni, illetve megnézni a beszélgetést, a videó alatti linkekekre kattintva egyből a keresett témához ugorhatnak.

Az új veszprémi uszoda nyitásáról, belépőkről és szolgáltatásairól információk

A 8-as és 82-es út összekötése és az Aréna, valamint az uszoda környezetében tervezett további fejlesztések

További kerékpárutak, közbringa-program és BMX-pálya felújítása

Belterületi útfejlesztések és azok ütemezése

Körforgalmak díszítése

A húszemeletes felújításának lehetősége

A Viadukt biztonságosabbá tétele

Városi zöldhulladék-gyűjtés, szelektív hulladékgyűjtés és illegális szemétlerakók problémája

Továbbra is várjuk kérdéseiket a kerdes@vehir.hu e-mail címen, azonban most már Porga Gyula mellett Ovádi Péter, országgyűlési képviselőnek is feltehetik azokat.

Terveink szerint a jövőben folytatjuk sorozatunkat.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Kammerer-Kucsera: „Ha a másikat nézed, sose leszel sikeres” sport Kammerer-Kucsera: „Ha a másikat nézed, sose leszel sikeres” Kammerer Zoltán olimpiai- és világbajnok és Kucsera Gábor világbajnok kajakozók sportkarrieri pályafutásából rendkívül nehéz lenne egy pillanatot kiemelni. A budapesti Allee Bevásárlóközpont mégis megtette egy fotókiállítás keretében, ami a sport fontosságát, valamint az élsportolók megjelenésének hatásait hangsúlyozza. Kucsera és Kammerer a 2006-os szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokság egyik megfeszítő pillanatában láthatóak a kiállítás anyagában, amint a bronzéremért küzdenek. De mi van most a két világklasszis sportolóval? Hogyan élnek ma, miként emlékeznek a történelmi pillanatokra, és milyen útravalót adott számukra a sport? Mit ajánlanának azoknak a fiataloknak, akik most ragadnának lapátot és vágnának bele a kajak-kenu világába? Többek között ezeket a kérdéseket tettük fel Kucsera Gábornak és Kammerer Zoltánnak, akik a fotókiállítás apropóján páros interjút adtak a Vehírnek. 2024. április 15. 21:54 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.