Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Sporttábor főként a szabadban

2021. május 13. 15:41 // Forrás: VEDAC
Június végétől július végéig várja a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a VEDAC a veszprémi városi stadionban.

Június 28-tól, egymást követő öt héten keresztül rendez nyári atlétikai sporttábort a VEDAC. Érdeklődésben a korábbi években sem volt hiány, de az idei évben a koronavírus járvány miatt még nagyobb igény mutatkozik az egyesület nyári táboraira, hiszen sok szülőnek elfogyott vagy nagyon véges az idei szabadsága.

A VEDAC továbbra is az egyik legalacsonyabb tábor részvételi díjat biztosító egyesület a városban, ugyanakkor a tartalom és a program még a korábbi éveknél is erősebb lesz. A gyerekek napi háromszori étkezése mellett színes sportprogramok, kézműves foglalkozások, állatkert látogatás és számos egyéb programok várják a jelentkezőket.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A táborba 6-14 éves korig várják a gyerekeket Esső András táborvezető koordinálásával, nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is. Előfordult már, hogy egy az Egyesült Államokban élő család, amikor hazalátogatott, akkor a gyerekeket beíratták a táborba, s bár csak az idősebbik tudott magyarul, nagyon jól érezték magukat.

Mivel ez egy atlétikai sporttábor, ezért természetesen az atlétikai versenyszámok kipróbálása evidenciának számít, ugyanakkor számtalan más mozgásformára is lehetőség nyílik. A legegyszerűbbek a kidobó, foci, tollas, röp- és kézilabda, falmászás, de kézműveskedhetnek is a résztvevők.

A VEDAC-nál fontos szempont, hogy a gyerekek a vakációt minél több fizikai aktivitással töltsék, ehhez a célhoz a sporttáborok remekül illeszkednek. A sportfoglalkozások mellett minél több időt igyekeznek a szabadban, friss levegőn, a természetben tölteni, melyre remek adottság a városi stadion területe, de a közelben lévő Gulya-domb és az állatkert is. A szabadtéri programok a járványhelyzetből fakadó bezártságot is hivatottak kompenzálni.

Jelentkezni és érdeklődni Esső Andrásnál, a +36-20 -777-4082-es telefonszámon, valamint a vedac@vedac.hu e-mail címen lehet.

vehir.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Sportprogramok a VEB 2023 jegyében VEDAC Sportprogramok a VEB 2023 jegyében Az elmúlt időszakban két kiemelt eseményt is szervezett, a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa jegyében, a festői Séd-völgyében a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. 2023. október 27. 11:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.