Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Czeller Gábor az Európa-kupán

2021. május 7. 16:35
A hétvégén rendezik meg a dobóatléták első komolyabb nemzetközi megméretését a dobó Európa-kupát, ahol Czeller Gábor képviseli a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC).

Május 8-9-én Split ad otthont a C kategóriás Dobó Európa Kupának. A C minősítés senkit se tévesszen meg, ez az atlétikában magasan rangsorolt versenyt jelent, sok pontot lehet gyűjteni a világranglistára és a tokiói olimpiai rangsorban is feljebb lehet kerülni egy-egy jobb eredménnyel.

Eredetileg márciusban, a portugáliai Leirában tartották volna meg a viadalt, azonban a pandémiás helyzet ezt nem tette lehetővé, így tolódott mostanra az esemény.

Czeller Gábor - Fotó: VEDAC (archív)Czeller Gábor - Fotó: VEDAC (archív)

Az előzetes nevezési listán 20 magyar atléta kapott helyet, köztük a VEDAC-os Czeller Gábor is. A VEDAC fiatal kalapácsvetője még a pápai évadnyitón nagy csatában harcolta ki a részvételt a szombathelyi riválisával, Varga Donáttal szemben.

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványa remek formában érkezik a horvátországi eseményre és a világranglista eredményeket böngészve megállapíthatjuk, ha szombaton Gábor képes lesz megközelíteni egyén csúcsát, magyarán 69 méter közeli eredményt ér el, akkor az U23-as mezőnyben bejuthat a vasárnapi döntőbe.

A felnőtt férfiaknál a tartalékoknál kapott helyet Pásztor Bence, aki bár legutóbb Pápán pályafutása során először legyőzte London olimpiai bajnokát, Pars Krisztiánt, a válogatási elvek alapján a szakmai vezetők úgy döntöttek, hogy a szombathelyi Rába Dániel mellett Pars indulhat. A VEDAC atlétája hétről hétre egyre jobb formát mutat, és tovább folytatja a versenyfutást az olimpiáért a nemzetközi mezőnnyel és a két szombathelyi atlétával.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.