Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Marco Rossi a stábbal együtt hónapok óta az Eb-re készül

2021. április 30. 15:02 // Forrás: MTI
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban Genfben már testközelből látta az Európa-bajnokság trófeáját, de a Budapestre érkezett Henri Delaunay Kupa most teljesen más érzéseket keltett benne a szűk másfél hónap múlva rajtoló kontinensbajnokság egyik helyszínként szolgáló Puskás Arénában.

A szakember pénteken a közmédiának elmondta: stábjával együtt hónapok óta arra készül, hogy a válogatott a legjobbját nyújtsa a címvédő Portugália elleni első Eb-mérkőzésen, illetve a folytatásban a világ ugyancsak topcsapatai között jegyzett világbajnok francia, valamint a német gárdával szemben.    

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kiemelte: az Eb-szereplés nagy szakmai kihívás a magyar válogatott számára, amely kiváló ellenfelekkel találkozik a csoportjában. Hozzátette, ez egyben nagy lehetőség Budapestnek, amely a kontinensbajnokságnak és a közvetítéseknek köszönhetően heteken át milliárdok figyelmét kelti fel majd szerte a világban. Hangsúlyozta: a város ismertségét és jó hírét növeli a labdarúgó Eb, és azok a nagy csapatok, amelyek a Puskás Arénában lépnek fel, valamint vívnak egymással reményei szerint fantasztikus csatákat.    

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Gera Zoltán öt éve még aktív játékosként vett részt a kontinensbajnokságon. Kiemelte: óriási élmény, hogy Budapesten, hazai pályán lesznek Eb-mérkőzések.    

Franciaországban is rengeteg magyar szurkoló előtt játszhattunk. Ezúttal én is szurkolóként fogok részt venni, és nagyon drukkolok majd a csapatnak. Ha minden jól alakul, akkor nézők előtt játszhatnak, ami biztosan óriási pluszt és lökést fog majd adni a válogatottnak

- nyilatkozta. Hozzátette: az Eb-rajthoz közeledve egyre többet gondol ő is az öt évvel ezelőtti kontinensbajnokságon történtekre.

A trófea három napot lesz Magyarországon, ahol néhány sajtóeseményen mutatják be - de a magyar válogatott tagjai is megtekinthetik -, emellett több nevezetes budapesti helyszínen fényképezhetik.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

vehir.hu
további cikkek
Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. tegnap 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.