2021. június 18.
//
Levente névnap

A klubok mélyéből előbújva, álomhelyszínen zenél a DJ Veszprémben

Egy DJ-t leginkább a klubok keverőpultjai mögött tudunk elképzelni, ahogy elektronikus zene formájában lépésről lépésre, órákon átívelve felépíti az esti buli hangulatát. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros projekt keretében azonban nemrég a szabad ég alá, a Sintérdombra települt ki Peter Makto a Be Massive Horizon tagja, hogy egy nem mindennapi zenei produkciót mutasson be látványos képi világgal kiegészítve.

Az elektronikus zene egy könnyedebb formája az úgynevezett organikus house és deep house, amit a DJ különböző hangszeres elemekkel tűzdel meg, a végeredmény pedig simogató, könnyű zenei szett lesz.

Ebben a stílusban készült el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros keretében a Be Massive Horizon zenei formációval együttműködve az a fiatalos és könnyed zenei produkció, amelynek szombat este volt a premierje, most pedig bárki megtekintheti és meghallgathatja Youtube-on a több mint egyórás szettet.

A Be Massive Horizon egy 2019-ben indult sorozat, lényege, hogy a DJ kiszabadul a disco-k és klubok falai közül és egy különleges helyszínen készíti el a mixét, miközben az elektronikus zene mellé látványos képi világ is társul a környékről nagyfelbontásban.

Elsőként a debreceni víztoronyban készült ilyen anyag a Be Massive Horizon keretében még a koronavírus-járvány előtt, de a csapat tagjai megfordultak már a Dunakanyarban, Pannonhalmán, a Káli-medencében, a Festetics-kastélyban és most Veszprémben is.

Metha, a Be Massive Horizon alapítója elmondta egy, a veszprémi eseményt beharangozó interjúban, hogy az igazi áttörést a tavalyi év hozta el, amikor a járványhelyzet miatt nagyobb figyelmet kaptak a szabadtéri események, az emberek itt ismerkedhettek meg jobban ezzel a különleges zenei produkcióval.

Az online térnek köszönhetően pedig a zene mellett az adott helyszín sajátos szépségét is meg lehet ismerni, mindezt nappali, majd ahogy megyünk bele az estébe, éjszakai fényekben is.

A veszprémi projekt is ennek a szellemében valósult meg, a Viadukttal, valamint a Várral a háttérben, miközben Peter Makto zenélt a dombon felépített keverőpult mögött.

A DJ számára egyébként nem ismeretlen Veszprém, a 2000-es évek elején 6 éven át élt Veszprémben és többször megfordult az akkori klubokban sőt, az utolsó nyilvános fellépése is a Királynék városához köti, tavaly októberben az Expresszóban zenélt közönség előtt.

Közönség a mostani produkció felvételénél még nem lehetett jelen, viszont – ahogy a szervezők megfogalmazták – mindenből ki lehet hozni a maximumot, így készült el az videó és zene, ami méltán illeszkedik Veszprémhez, mint az UNESCO „a zene városa” cím büszke tulajdonosához.

 

Képek: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

vehir.hu

További cikkek

EKF-támogatással kapott új termet a táncstúdió
EKF-támogatással kapott új termet a táncstúdió
A 31 éves Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió új próbatermét egy volt gyárépületből alakították ki a Budapest úton.
Júniusban Veszprémre figyel a teljes magyar filmes világ: érkezik a Magyar Mozgókép Fesztivál
Júniusban Veszprémre figyel a teljes magyar filmes világ: érkezik a Magyar Mozgókép Fesztivál
Még pár hét és ismét a filmeké lesz a főszerep a Veszprémben és a Balaton közeli városaiban, ahol június 23-26 között rendezik meg az első Magyar Mozgókép Fesztivált. A vetítések mellett közönségtalálkozóval, kiállításokkal és gasztronómiai kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők. A közel 100 film mellett megelevenednek olyan magyar klasszikusok is, amelyeket anno Veszprémben forgattak.
Mindenki lehet újító – a közszférában is
Mindenki lehet újító – a közszférában is
Időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az Európai Unió nemcsak egy pénzelosztó gépezet, hanem valódi közösség, ahol az anyagi forrásokon túl kapcsolatokat is nyerhetünk, és ötleteket is elleshetünk egymástól. Erre mutatott rá a torinóiak által kitalált projekt.
Élménybiztosokat keres a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Élménybiztosokat keres a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
A Veszprém-Balaton 2023 EKF program sikeressége érdekében keresik azokat a jelentkezőket, akik szívesen vennének részt a programsorozat eseményein és véleményt is formálnának azokról.
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
A május 10-ei madarak és fák napja alkalmából gyűltek össze az Európa Kulturális Főváros Program csapatából, valamint önkénteseiből többen, hogy a Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel, valamint néhány másik pártoló taggal közösen megtisztítsák a Sintér-árkot, hogy a jövőben bárki számára egy kényelmes, zöldövezeti túraútvonal legyen.