2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Javuló eredmények

2021. április 24. 19:50
VEDAC
Egyéni csúcsot ért el Szombathelyen Strigencz Zalán diszkoszvető, és egyre jobb formát mutat az olimpiai kvótát célul kitűző kalapácsvető Pásztor Bence is.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói az elmúlt hétvégén Szombathelyen álltak dobókörbe a Dobó SE, Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatán. A veszprémi sportolók alaposan kitettek magukért, a szezon eleji időszakhoz viszonyítva biztató eredmények születtek.

Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán harmadikként zárt, ráadásul új egyéni csúcsot ért el juniorként, felnőtt szerrel. Ugyanitt Péringer Márk a negyedik lett, a két fiatal edzője, Mozsdényi Dávid az ötödik helyet szerezte meg.

Kalapácsvetésben Pásztor Bence mindenkit maga mögé utasított, 71.70 métert ebben az idényben még nem dobott az ifjúsági világbajnok, láthatóan hétről, hétre egyre erősebb és jobb formát mutat. Klubtársa, Czeller Gábor a második, Minyó Bence a hatodik helyen végzett. A junior korosztályban Csekő Miklós harmadik helyét kell kiemelni, aki az ifiknél, saját kategóriájában remek eredménnyel végzett a második helyen.

Csekő Miklós remekelt Szombathelyen - Fotó: VEDACCsekő Miklós remekelt Szombathelyen - Fotó: VEDAC

A női mezőnyben kalapácsvetésben Csatári Jázmin ért el harmadik helyezést, mögötte Gombás Petra és testvére Csatári Dominka végzett. Az ifiknél pedig Csatári Jázmin a legjobb volt, nagy fölénnyel nyert.

A hétvégén a gerelyhajítók Gödöllőre utaznak, míg a kalapács- és diszkoszvetők Pápán vendégeskednek a III. Kis Károly Emléknapon, a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyén.

Eredmények

Férfi. Diszkoszvetés. 3. Strigencz Zalán 50.78, 4. Péringer Márk 49.58, 5. Mozsdényi Dávid 48.38. Kalapácsvetés: 1. Pásztor Bence 71.70, 2. Czeller Gábor 67.34, 6. Minyó Bence 54.76. Kalapácsvetés, junior: 3. Csekő Miklós 66.50. Kalapácsvetés, ifjúsági: 2. Csekő Miklós 71.96. Női. Kalapácsvetés: 3. Csatári Jázmin 57.02, 4. Gombás Petra 55.66, 5. Csatári Dominika 45.50. Ifjúsági: 1. Csatári Jázmin 64.56.

vehir.hu