Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Lenne igény Veszprémben vidámparkra?

2021. április 19. 4:05
Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.

A hallgatózás íratlan törvénye, hogy sose kérjük ki magunknak azt, amit meghallottunk. Elgondolkoznunk ugyanakkor miért ne szabadna rajta? Így tettem én is, amikor a napokban, kutyasétáltatás közben felfigyeltem két édesanya beszélgetésére. A helyszín a völgy volt, a témájuk ennek apropóján pedig teljesen érthető: az egykor ott helyezkedő vidámparkot emlegették, hogy boldoggá tenné gyermekeiket, ha még most is állna.

Magával ragadt a téma, már csak azért is, mert az EKF-program keretein belül már több reaktiválást, újragondolást is bejelentett a város. Az egyik esetében még a helyszín is adott, hiszen Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyét, a Kiskuti Csárdát is újjávarázsolják 2023-ig.

Lenne igény vajon az egykori vidámpark szolgáltatásaira is? Örömet szerezne a családoknak a kisvasút, a hajóhinta, az óriáskerék? Felültetnék a gyerekeket a hullámvasútra?

Kérdések, amelyek megválaszolására kicsit még várnunk kell. További fejlesztéseket terveznek a völgy területén, de a részletek egyelőre kidolgozásra várnak. Annyi biztos, hogy városunkban több újítás is várható az előttünk álló években; az egykori húsáruház és a gyermekkórház is hamarosan új funkciót kapva pompázhat majd megújult fényében.

Simon Dani
további cikkek
A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Dóri A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Másfél hónapja tömeges tüntetések zajlanak Európa szerte, amióta a gázai székhelyű Hamász, iszlamista terrorszervezet megtámadta Izraelt. A példátlan esetet követően azonnal megérkezett Izrael válasza, a katonai hadműveletek sora mellett igyekeznek teljesen elzárni Gázát a külvilágtól, és felügyelet alatt tartani még a segélyszállítmányokat is. Nemcsak a felvonulások nem csitulnak, de a közösségi média is korlátok nélküli teret ad az antiszemita megszólalásoknak és gyűlöletkeltő beszédeknek...   2023. november 26. 21:17 A robotpék esete az AI-ízű üdítőitallal Tamás A robotpék esete az AI-ízű üdítőitallal Sokan félnek attól, hogy a mesterséges intelligencia (artifical intelligence, AI) fejlődése előbb-utóbb a számos sci-fi történetben megénekelt lázadáshoz vezet majd, amikor a gépek öntudatra ébrednek és elpusztítják az emberiséget. Fölösleges ettől tartani: a gépeknek nem lesz szüksége erőszakra, ugyanis önként adjuk át nekik az irányítást. 2023. november 20. 22:03 Mennyire lennének flow-ban Kazinczyék a mai szóhasználattól? Eszter Mennyire lennének flow-ban Kazinczyék a mai szóhasználattól? Vajon hogyan értékelné Kazinczy, amikor a „jut eszembe” kifejezésre inkább azt mondjuk: By the way, vagy megértenék-e a nyelvújítók, amikor azt mondjuk: by the way, ez a spanom nagyon flash? 2023. november 12. 21:02 A boszorkányok köztünk élnek, és már nem félnek az üldözéstől Meli A boszorkányok köztünk élnek, és már nem félnek az üldözéstől Egyre több Y és Z generációs merül el a spiritualitásban, a boszorkányságban. Ez a szubkultúra persze mindig is létezett a történelem során, izgalmasabb kérdés viszont, miért most kapott újra lendületet? 2023. november 5. 21:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.