2021. május 9.
//
Gergely névnap

Lenne igény Veszprémben vidámparkra?

Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.

A hallgatózás íratlan törvénye, hogy sose kérjük ki magunknak azt, amit meghallottunk. Elgondolkoznunk ugyanakkor miért ne szabadna rajta? Így tettem én is, amikor a napokban, kutyasétáltatás közben felfigyeltem két édesanya beszélgetésére. A helyszín a völgy volt, a témájuk ennek apropóján pedig teljesen érthető: az egykor ott helyezkedő vidámparkot emlegették, hogy boldoggá tenné gyermekeiket, ha még most is állna.

Magával ragadt a téma, már csak azért is, mert az EKF-program keretein belül már több reaktiválást, újragondolást is bejelentett a város. Az egyik esetében még a helyszín is adott, hiszen Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyét, a Kiskuti Csárdát is újjávarázsolják 2023-ig.

Lenne igény vajon az egykori vidámpark szolgáltatásaira is? Örömet szerezne a családoknak a kisvasút, a hajóhinta, az óriáskerék? Felültetnék a gyerekeket a hullámvasútra?

Kérdések, amelyek megválaszolására kicsit még várnunk kell. További fejlesztéseket terveznek a völgy területén, de a részletek egyelőre kidolgozásra várnak. Annyi biztos, hogy városunkban több újítás is várható az előttünk álló években; az egykori húsáruház és a gyermekkórház is hamarosan új funkciót kapva pompázhat majd megújult fényében.

Simon Dani

További cikkek

Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Mi marad ezután?
Mi marad ezután?
Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, mi lesz majd, ha ennek vége. De talán a lelkünk listázhat…
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
A cikk szerzője a személyes tapasztalatait vetette össze a közösségi médiában megfigyelt véleményekkel és a hivatalos szerv nyilatkozatával az oltópontokon tapasztalható helyzetről.
Reneszánszukat élik a társasjátékok
Reneszánszukat élik a társasjátékok
Fókuszáltabbá tesz, türelemre tanít, javítja a memóriát és szórakoztat, mi az? Ha egy találós kérdés megfejtése lenne, akkor ez alapján is lehetne definiálni a társasjátékot. A társasjáték néhány éve ismét óriási divat Magyarországon is, és ez nem véletlen, hiszen megannyi élményt rejtenek magukban, ezen felül pedig sok-sok pozitív hatása is van társasoknak.
Eltűnt települések utcáin
Eltűnt települések utcáin
A Bakonyban számos olyan település létezett a múltban, amikről gyakran még a manapság a közelükben élők sem halottak. Ezek legtöbbje a a török időkben néptelenedett el, és mára csak néhány szétszórt kődarab – vagy annyi se – emlékeztet rá, hogy egykor emberek éltek itt. Ezúttal azonban nem velük, hanem a XX. század áldozataival foglalkozunk.