2021. május 15.
//
Zsófia névnap

Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd

A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.

Jásdon korábban szintén a Magyar Falu Programból újították meg a közösségi teret, vásároltak egy falubuszt, valamint a közfoglalkoztatottak bértámogatására is sikeresen pályáztak.

Ez a lista bővült most a felújított járdaszakasszal, valamint egy szabadtéri kondiparkkal, így összesen Jásd már több mint 39 millió forintot nyert a magyar falvak fejlődéséért életre hívott programból.

Győry Tünde, Jásd polgármestere és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőGyőry Tünde, Jásd polgármestere és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen a település polgármesterével, Győry Tündével közösen tekintette meg a fejlesztést, ahol elmondta, Magyar Falu Program, esélyt ad a kistelepüléseknek arra, hogy soha nem látott fejlődésen menjenek keresztül.

Az egész választókerületet tekintve már több mint 100 sikeres pályázat valósult meg. A képviselő hozzátette, óriási lehetőség az új kisbolt pályázat, hiszen a falusi kisboltok működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt boltok újranyitását támogatja. Hamarosan indul a Magyar Falu Program vállalkozás-újraindítási alprogramja is, amelynek alapvető célja a beruházások ösztönzése lesz.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.
Tornateremmel bővül a bakonynánai iskola
Tornateremmel bővül a bakonynánai iskola
245 millió forintos kormányzati támogatásból épül új tornaterem Bakonynánán. A hírt pénteken jelentették be.
Kisbusszal gazdagodott Jásd községe
Kisbusszal gazdagodott Jásd községe
A Magyar Falu Programban való sikeres pályázatnak köszönhetően Jásd immár egy kilencszemélyes kisbuszt tudhat magáénak, amelyet a község vezetője pénteken már át is vehetett egy veszprémi autószalonban.