Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán: semmilyen nyitás nem engedhető meg

2021. március 26. 9:37 // Forrás: mti
Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák, középiskolák.Kiemelte: mivel a boltok előtt sorok alakulhatnak ki, megfontolják, hogy kitolják a nyitvatartási időt, ezzel együtt pedig a kijárási korlátozás kezdetét. A részletszabályokról jelenleg is tárgyal az operatív törzs.

 A miniszterelnök kifejtette: nem az a kérdés, mikor érjük el a harmadik hullám csúcsát, hanem az, hogy milyen gyorsan kezdünk el indulni lefelé, és ezt senki nem tudja megmondani.

Arról is beszélt, hogy a boltok nyitvatartását illetően átállhatnak a négyzetméteralapú szabályozásra, tíz négyezetméterenként egy ember tartózkodhatna a helyiségben, de erről még tárgyalnak.

Kijelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy amíg a 65 év feletti regisztráltakat be nem oltják, semmilyen újraindításról nem lehet beszélni. E csoport 71 százalékát már beoltották, és jól haladnak - fűzte hozzá.

A miniszterelnök kitért rá: a várandósokat szabad oltani Pfizer- vagy Moderna-vakcinával, ezért azt kérte, hogy regisztráljanak ők is.

Az iskolákról elmondta: az ott dolgozókat be kell oltani az újranyitáshoz. 102 ezer regisztrált iskolai dolgozó van, közülük 20 ezret már beoltottak, mert sor került rájuk. A többieket is be kell oltani, mielőtt megnyitják az intézményeket, erre április 10-éig kerülhet sor, majd 19-én újraindulhatnak az óvodák, iskolák, középiskolák - magyarázta.

vehir.hu
további cikkek
Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot iráni drón- és rakétatámadás Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot Iránból több száz drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka óta. A légitámadások következményeinek értékelésére Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba. 2024. április 14. 10:36 Orbán Viktor: háború vagy béke? 1848 Orbán Viktor: háború vagy béke? Háború vagy béke, brüsszeli járszalag vagy a magyar szabadság között kell dönteni a június 9-i európai  választáson - jelentette ki a miniszterelnök pénteken, az 1848/49-as forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett állami díszünnepségen a Múzeumkertben. A kormányfő ünnepi beszédében azt mondta: Petőfiék óta minden magyar nemzedék és minden magyar fiatal számára eljön az idő, amikor dönteni kell. 2024. március 15. 13:11 Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei A miniszterelnök optimista a következő két év gazdaságpolitikáját illetően; Orbán Viktor hétfőn Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági évnyitó rendezvényen azt mondta: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei. 2024. március 4. 15:22 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.