Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Megújulhat a Haszkovó-buszforduló melletti pihenő

2021. március 19. 12:00
Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő jelentette be péntek délelőtt, hogy még az idei évben lecserélhetik a Haszkovó-buszforduló melletti öreg épületet, a jövőben pedig egy modern pihenőt és buszvárót építenek, ami a városképet is javítja a lakótelepen.

A Haszkovó-buszforduló melletti épületet még az 1980-as évek elején helyezték ki, azóta lényegesen nem fejlesztették, azon kívül, hogy közmű, valamint internet be van vezetve a bódéba, ami a helyi járatos buszvezetők kiállásakor a pihenésükre szolgál, az utazóközönség pedig itt tud felszállni a járművekre.

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő most ezt a közel 40 éves épületet szeretné felújítani, pontosabban lecserélni egy modern, minden igényt kielégítő megoldásra.

A bejelentésen elmondta, régóta téma a lakótelepen élők körében, valamint az internetes fórumokon is, hogy elérkezett az idő, hogy modernizálják ezt a forgalmas buszmegállót.

Az épület jelenleg a Volán tulajdona, tőlük bérli a város, a beruházáshoz viszont elengedhetetlen, hogy felmondják ezt a szerződést és saját ingatlant építsen a város. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat már megkezdte az önkormányzat, tájékoztatott Pálinkás Roland.

Jelenleg több koncepció is hever a város asztalán az új buszmegálló kialakításáról, az a városi költségvetés függvénye lesz, hogy a modern technológiai megoldások közül mi fér bele az idei büdzsébe.

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselőPálinkás Roland, önkormányzati képviselő

Pálinkás Roland elmondta, hogy felmerült könnyűszerkezetes megoldás, konténerház, valamint okoswifi-rendszer kiépítése is, ami az utazók kényelmét és lehetőségeit is bővítené. Ezen kívül a közbiztonsági és köztisztasági szempontokat is figyelembe veszik, elsősorban a környéken tapasztalható hajléktalanprobléma miatt.

A képviselő elmondta, bízik benne, hogy a beruházás még az idei évben elindulhat.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Négy hónap múlva csúcsra ér a politikai szuperév Veszprémben Négy hónap múlva csúcsra ér a politikai szuperév Veszprémben 2024 választási szuperév lesz. Négymilliárd ember járulhat ilyen vagy olyan választáson az urnák elé, köztük közel harmincezer veszprémi is, hogy eldöntsék, kik vezessék újabb öt évig a várost, pontosabban milyen irányba haladjon tovább a veszprémi történet. Eközben a regnáló jobboldali polgármester éppen stratégiai nyugalomban fogalmazza meg a város hosszú távú terveit, közben a baloldalon látszólag füstös irodákban már elindult a helyosztó, amit a civil oldalról érkezve húzhat keresztbe valaki. 2024. február 9. 12:08 Vendégmunkások, tiszta víz és jó levegő az idei közmeghallgatáson közmeghallgatás Vendégmunkások, tiszta víz és jó levegő az idei közmeghallgatáson Csütörtök délután lezajlott az éves közmeghallgatás a veszprémi városházán, ahol kiderült, hogy a külföldi vendégmunkások mekkora kockázatot jelentenek a közbiztonságra, valamint az is, hogy mlyen állapotban van a megyeszékhely környezete és mik a legnagyobb kockázatok ránézve. 2023. november 17. 2:15 Dr. Fejes István, Veszprém aljegyzője kapta idén a Véghely-díjat Dr. Fejes István, Veszprém aljegyzője kapta idén a Véghely-díjat Az elsimerést június 30-án, a köztisztviselők napján adták át a hivatali dolgozónak. 2023. július 1. 7:27 Megkezdődött az izzók szétosztása az ingyenes LED-csereprogram keretében Megkezdődött az izzók szétosztása az ingyenes LED-csereprogram keretében Veszprém önkormányzata a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel együttműködési megállapodást kötött azért, hogy a veszprémi lakosság is részt tudjon venni a cég által elindított LED-csereprogramban. 2023. április 4. 20:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.