Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb hétig marad a szigor

2021. március 19. 7:48
A ma hatályban lévő korlátozásokat változatlan formában fennmaradnak hétfőtől újabb egy hétig – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a közrádióban.

A miniszterelnök elmondta: bőségesen van még szabad ágy és lélegeztetőgép a magyarországi kórházakban. A kérdés az, hogy van-e elegendő orvos és ápoló, aki ezeket működteti, a kórházigazgatók megnyugtató jelentést tettek az operatív törzsnek. 

Orbán elmondta: most dolgoznak azon a terven, ami a beoltottak számához köthető intézkedésekkel meghatároz egy fokozatos nyitási tervet. Amikor a beoltottak száma eléri a 2.5 milliót, akkor érünk el oda, hogy minden 65 év feletti idős embert beoltanak, aki ezt kérte, és elkezdhetünk lazítani a szabályokon. A kormányfő hozzátette: ebben a folyamatban lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat csak a védettségi igazolvány felmutatásával lehet igénybe venni. 

Az ország nehezen viselne el további megszorító intézkedéseket. A miniszterelnök arra kér mindenkit, legyenek türelmesek, tartsák be a védekezés szabályait, mert jó esélyünk van, hogy szabad nyarunk lesz. 

A kormányfő elismerte: a kisvállalkozók is nehéz helyzetben vannak, a kormány igyekszik segíteni nekik is, de tőlük is azt kéri: tartsanak ki, ha újraindult a gazdaság, akkor bőséges gazdasági év következik utána.

vehir.hu
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.