Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Ismét rendhagyó módját választotta a Petőfi Színház az ünneplésnek

2021. március 16. 10:07
Nem az első alkalom volt, hogy a Petőfi Színház videós formátumban jelentkezzen, most viszont nem egy társadalmi ügy mellett foglaltak állást – mint legutóbb, amikor az oltakozásra buzdítottak a színművészek – hanem Petőfi korát elevenítették meg lírikus és zenés formában.

Március 15. alkalmából ismét az online teret választotta a Petőfi Színház ahhoz, hogy produkciójukkal eljussanak a nézőközönségük felé. A mostani kisfilmben - amely a VESZPRÉMI PETŐFIgyelő címet kapta - azonban a színészek kiléptek a színház falai közül, és Veszprémben valamint Pápán is forgattak jeleneteket.

Az elkészült videóban Petőfi Sándor Veszprém megyéhez köthető életszakaszait, itt írt verseit is megidézték, ezért a színészek többek között a Pápai Református Kollégiumban, a Petőfi-háznál, a veszprémi várnál, és az egykori Stingli Fogadó előtt is forgattak. A videóban versekkel, megzenésített költeményekkel, valamint az alkalomhoz illő nemzeti dalokkal emlékeztek meg a jeles napról.

A videóban közreműködtek: Oberfrank Pál, Kőrösi Csaba, Horváth Csenge, Keresztes Gábor, Pásztor Márk, Keller Márton, Hirschl Laura.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.