2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Közel százan vettek részt a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pályázati tájékoztató fórumán

2021. március 13. 12:59
EKF
Nagy érdeklődés mellett tartotta meg pályázati tájékoztató fórumát március 10-én a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen közel száz érdeklődő vett részt Veszprémből és a Bakony-Balaton régióból. A jövő hétre kiírt pályázati fogadóórára minden hely betelt, ezért március 26-ra újabb alkalmat hirdetnek meg a szervezők.

A nagy érdeklődés miatt március 26-ra újabb pályázati fogadóórát hirdet a Veszprém-Balaton Zrt. A fogadóórán a pályázati felhívással kapcsolatos kérdésekre Mihályi Patrícia, a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora és Forró Krisztina, vezető projektmenedzser válaszol. Az online konzultáció keretében, 16 és 18 óra között 20 perces egyéni idősávokban tehetik fel pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a pályázók. A részvétel regisztrációhoz kötött, a fogadóórához való csatlakozás részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak: https://veszprembalaton2023.hu/hu/events

A március 10-i tájékoztató fórumon közel száz érdeklődő vett részt Veszprémből és a régióból. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozathoz csatlakozott települések közül mind a Bakony régióból, a Balaton-felvidékről és a Balaton-parti településekről is szép számban voltak érdeklődők. Legtöbb kérdés a projektek megvalósításának technikai feltételeivel kapcsolatban merült fel, szó volt az akadálymentességről, a fenntarthatóságról és a programok esetleges online megvalósításáról. Érkezett kérdés arra vonatkozóan, hogy egy kulturális intézmény több tevékenységre is nyújthat-e be pályázatot, valamint a pályázat költségvetésére és módosításának lehetőségeire, az eszközbeszerzésre és a kommunikációs kötelezettségekre vonatkozóan is.

A fórumon felmerült kérdésre, hogy tervezhetnek-e bármilyen infrastrukturális beruházást a pályázat keretében, a pályázati koordinátor elmondta, hogy kisebb javításokon kívül infrastrukturális jellegű beruházással nem lehet pályázni. Első körben 2021. október 31-éig megvalósuló projektekkel pályázhatnak azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Főváros 2023 programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.

A fórum végén feltett körkérdésre, hogy miről szeretnének legtöbben hallani, kiderült, hogy a pénzügyi tervezéssel és a pályázat megírásával kapcsolatos kérdések foglalkoztatják leginkább az érdeklődőket – mondta el Mihályi Patrícia. 

A pályázati fórumon elhangzott kérdések és az arra adott válaszok a VEB 2023 honlapján érhetők el.

vehir.hu

További cikkek

Most bárki beleshet a városban zajló építkezések kulisszatitkaiba
Most bárki beleshet a városban zajló építkezések kulisszatitkaiba
Egy új kezdeményezés indult az önkormányzat, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program és a Veszprém 2030 Kft. kezdeményezésére, melynek keretében a lakosság vezetett bejáráson vehet részt a legújabb EKF-ben érintett építkezéseken. Elsőként a Ruttner-házba lehet ellátogatni.
A Ruttner-ház sómentesítése
A Ruttner-ház sómentesítése
2021. novemberében az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva a VEB 2023 Zrt. támogatásával és a Veszprém2030 Kft. irányításával megkezdődött a Jókai utcában található országosan védett műemlék épület felújítása.
Számos szökés és elfogás tanúja volt a veszprémi Várbörtön őrbódéja
Számos szökés és elfogás tanúja volt a veszprémi Várbörtön őrbódéja
A Jókai utca egyik oldalát magas kőfal szegélyezi és sokáig csak egy falra erősített apró bódé hirdette, a fal mögött bizony egy másik, sokkal sötétebb világ létezett egykor. Ez a bódé volt a veszprémi várbörtön ikonikus megfigyelő állomása, amelynek már megépítése is kuriózum volt, az évek alatt pedig több szökési kísérletnek volt a tanúja. Ezekről a történetekről Szijártó József, nyugalmazott alezredes mesélt, aki majdnem 40 éven át dolgozott a Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézet régi és új falai között is.
Tisztázták az Európa Kulturális Főváros programmal kapcsolatos kérdéseket
Tisztázták az Európa Kulturális Főváros programmal kapcsolatos kérdéseket
Ismét ülésezett a városházán az a munkacsoport, amit azért hívtak életre, hogy hatékonyabb legyen az információáramlás az Európa Kulturális Főváros program szervezői, a városi döntéshozók és a képviselők között. A találkozó konstruktív szellemben zajlott, ahol több tévhitet is tisztáztak, valamint egyértelművé tették a következő hónapok prioritásait.
Zenei virtuális közösség épül Veszprémben
Zenei virtuális közösség épül Veszprémben
Zenél a város címmel az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával indítja útjára legújabb projektjét a Szabad Sajtó Egyesület. A rendhagyó program bemutatkozási lehetőséget nyújt mindenkinek, aki kapcsolódik a zenéhez Veszprémben és vonzáskörzetében. Pethő Imrével, a projekt vezetőjével beszélgettünk.