Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Máltai Szeretetszolgálat: Veszprémben is megnőtt a hívások száma a hideg idő miatt

2021. február 16. 11:13
A vörös kód kihirdetése óta több hívás érkezik az Utcai Szociális Szolgálathoz. Figyeljünk az utcán éjszakázó emberekre!

Az extrém hideg idő miatt országos vörös kód van érvényben múlt péntek óta a hét közepéig. Ez többek közt azt jelenti, hogy a hajléktalan embereket adott esetben fogadniuk kell a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület veszprémi szakmai koordinátora, Szaller Péter kérdésünkre elmondta, a vörös kód kihirdetése óta Veszprémben is érezhetően megnőtt a hívások száma.

„A 24 órás ügyeleti szolgálatot teljesítő Utcai Szociális Szolgálatunkhoz szám szerint 6 hívás érkezett az elmúlt napokban, ami a korábbi időszakokhoz képest emelkedést mutat városunkban. Az összes intézményünkben és Utcai Szolgálatunk által összesen 260 hajléktalan emberről gondoskodunk Veszprémben. Aki hozzánk fordul segítségért, mindenkinek biztosítunk férőhelyet. Téli időszakban férőhelyhiány miatt senkit nem utasítunk el”- mondta.

Képünk illusztráció!Képünk illusztráció!

Az Utcai Szociális Szolgálat a téli időszakban 24 órás telefonügyeleti készenlétben van. Rendszeresen tartják a kapcsolatot a Veszprémben közterületen szolgálatot teljesítő szervezetekkel, rendőrséggel, közterület-felügyelettel.

Munkatársaikat két csatornán is el lehet érni, az egyik a Közép-dunántúli Regionális Diszpécserszolgálaton keresztül, telefonszáma: +36-34-511028, illetve közvetlenül, telefonszámunk: +36-30-237-6695.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkitől azt kéri, hogy figyeljen oda az utcán éjszakázó emberekre, és az egyáltalán nem vagy rosszul fűtött épületekben élőkre. Ha a földön fekvő embert látnak lépjenek oda hozzá, és szükség esetén értesítsék őket.

„Az egymásra való odafigyelés, egy kérdés a segítségre szoruló embertásunk felé életeket menthet ebben az időszakban”- hangsúlyozta Szaller Péter.

Ge. Á.
további cikkek
Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló A munkagépek elkezdték a falait is lebontani a veszprémi vasútállomás mellett lévő egykori hajléktalanszállónak, így hamarosan elindulhat a terület parkosítása. 2023. augusztus 28. 10:53 Otthonra találni a művészetben - hajléktalan emberek alkotásaiból nyílnak kiállítások Otthonra találni a művészetben - hajléktalan emberek alkotásaiból nyílnak kiállítások Van egy perifériára került társadalmi csoport, akiknek sokszor még hajlék sincs a fejük felett, életük pedig látszólag vakvágányra került. A hajléktalanokon sokan csak átnéznek, mások mérgelődnek a jelenlétükön, viszont az EKF-en belül jelenleg is zajlik egy program, ami a művészetet hívta segítségül, hogy ismét értelmet adjon ezen emberek életének. Az „Otthonra találni a művészetben” keretében hajléktalan emberek ragadnak ecsetet és ceruzát, hogy ebből mi sült ki, azt hamarosan bárki megnézheti különböző városi kiállításokon. 2023. április 19. 0:46 Újabb fontos mérföldkő a veszprémi hajléktalanellátásban Újabb fontos mérföldkő a veszprémi hajléktalanellátásban Felújították és plusz területtel is bővült a veszprémi Befogadás háza, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az éjjeli menedékhelyet és az átmeneti szállót is működteti a hajléktalanok számára. 2022. július 13. 4:00 Álmodozzunk tovább... Vendégkönyv Álmodozzunk tovább... Február 3-án itt megjelent írásomat követően rengeteg üzenetet kaptam,- többségében egyetértőt - ezért folyamatában felfűzve a vasútállomásnál megállnék egy pillanatra. Ott is a hajléktalanszállónál, ugyanis a közösségi portálon megosztotta valaki rosszallását a körülményeket illetően, és ennek kérdésében sikerült egy önkormányzati képviselővel is vitába keverednem. Adamecz Zoltán írása a Vehíren. 2021. február 15. 4:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.