Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot

2021. január 12. 16:00
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.

Tavaly augusztusban a vehir.hu beszámolt róla, hogy Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, a veszprémi tornászok leendő otthonának alapját már szorgosan ássák a markolók, a Városi Stadion XXI. századi körülményeket képviselő beruházássorozatának részeként. Szeptemberben az alapkőletétel is megtörtént, amelynek keretében a jelenlévők egy időkapszulát is elhelyeztek a beton talapzatba.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret valósítanak meg a kivitelezők, míg az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Mivel a munkálatok megkezdése óta lassan már fél év eltelt, a hét elején megkerestük a Veszprémi Torna Club (VTC) elnökét, Marosvölgyi Tamást, hogy szembesülhessünk vele, megfelelő ütemben, zavartalanul folyik-e a kivitelezés az egykori dobópálya területén. Megtudhattuk, a megbízatás a legnagyobb rendben zajlik. A vezető hozzátette, ha minden jól megy, akkor pedig év végén már át is adhatják az új veszprémi tornacsarnokot.

Az épülő csarnok jelenlegi állapota madártávlatból:

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.